גם בבית משפחתו של הרב איתמר בן גל הי"ד שנרצח לפני כשלושה שבועות בידי מחבל בכניסה לאריאל נערכים לפורים.
על ההיערכות הטעונה רגשית מספרת האם, האלמנה מרים, לעיתון 'ידיעות אחרונות': "לילדים יהיה חג שמח ומאושר, עם חלוקת משלוחי מנות. לי יהיה יותר קשה".
עוד אמרה בן גל: "פורים הוא אחד החגים שאיתמר הכי אהב. לא פשוט לנסות להתרומם מהכאב על מותו, אבל למען הילדים אני מרימה את עצמי".
"תמיד היינו יוצאים בבוקר ביחד לחלק משלוחי מנות, מטיילים ביישוב ופוגשים אנשים. תמיד בחג כשאיתמר היה מבושם הוא היה מתקשר לאבא ואמא שלו ומספר להם כמה הוא אוהב אותם. ככה כל פורים, והפעם יהיה שונה".
אביטל בת ה-6 וחצי מתחפשת לכלה, דניאל בן ה-4 וחצי מתחפש למלך, רוני בת שנתיים וחצי טרם הכריעה אם היא כלה או מלכה, ואברהם בן העשרה חודשים מתחפש לכבשה.