מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג-און, משתתף בפגישה עם נשיאות הלשכה המדינית של הוועד המרכזי של
מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג-און, משתתף בפגישה עם נשיאות הלשכה המדינית של הוועד המרכזי שלצילום: רויטרס

בבית הלבן אומרים כי הפגישה המתוכננת בין הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ובין מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, תתקיים רק אחרי שצפון קוריאה תנקוט בצעדים שיעידו על רצינותה לפרק את תוכניתה הגרעינית.

דוברת הבית הלבן הבהירה כי ארה"ב תמשיך את הסנקציות החריפות שהיא נוקטת נגד צפון קוריאה לפחות עד לפגישה כזו ואולי גם אחריה.

"הנשיא לא יקיים את הפגישה אם לא יהיה ברור שארצות הברית מקבלת תמורה ממשית למפגש כזה", אמרה הדוברת.

נזכיר כי שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הזמין בסוף השבוע את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לפגישה בנושא תכנית הגרעין של מדינתו.

בכיר דרום קוריאני סיפר, טראמפ הביע נכונות להפגש עם קים בחודשיים הקרובים. עוד אמר הבכיר כי קים הסכים לכך שהתרגילים הצבאיים המשותפים בין דרום קוריאה לארה"ב יימשכו במהלך השיחות. לדבריו, קים הביע מחויבות לזנוח את הנשק הגרעיני.

בבית הלבן אישרו את הדברים ואמרו כי "הנשיא טראמפ מסכים להזמנה למפגש עם קים ג'ונג און במקום ובזמן שייקבעו בהמשך. אנו מצפים לפירוז פיוניאנג אך עד אז הסנקציות והלחץ יימשכו".