נתניהו וליברמן
נתניהו וליברמןצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

סקר שערך מכון מדגם עבור חדשות 2 מעלה כי לו היו הבחירות נערכות היום היתה מפלגת הליכוד זוכה ב-30 מנדטים ומחזיקה בכוחה הנוכחי בכנסת..

מפלגת יש עתיד מקבלת על פי הסקר 21 מנדטים, המחנה הציוני 13, הרשימה המשותפת 12, הבית היהודי 11, מרצ 7, יהדות התורה 7, וכולנו זוכה ל-6 מנדטים.

אורלי לוי אבקסיס שעדיין לא הכריזה על שם מפלגתה תזכה על פי הנתונים ב-5 מנדטים, וישראל ביתנו וש"ס נמצאות על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים לכל אחת מהן. הרשימות בראשות אלי ישי ומשה יעלון לא עוברות בסקר זה את אחוז החסימה.

לשאלה מי המועמד המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה מוביל בנימין נתניהו עם 36% שתומכים בו. רק 12% חושבים שיאיר לפיד מתאים לתפקיד, 8% מאמינים שאבי גבאי ראוי להיות ראש ממשלה ו-6% חושבים שנפתלי בנט מתאים לתפקיד.

רוב ברור מסתמן גם בשאלה האם הציבור מעוניין בבחירות. 54% מהנשאלים בסקר אמרו כי הם מתנגדים נחרצות להקדמת הבחירות ורק 30% ציינו כי הם תומכים בכך.

סקר נוסף, שערך הסוקר קמיל פוקס עבור חדשות עשר, מעלה כי לו היו הבחירות נערכות כיום מפלגת הליכוד היתה זוכה ב-29 ומפלגת יש עתיד ב-24.

הרשימה הערבית המשותפת מקבלת בסקר 13 מנדטים, המחנה הציוני 11, הבית היהודי 11, מרצ 9, כולנו 6, ישראל ביתנו 6, יהדות התורה 6, וש"ס זוכה ב-5 מנדטים.