
בצה"ל משלימים בימים אלה את תחקיר התהפכות התומ״ת (תותח מתנייע) במהלך תרגיל שהתקיים בחודש ספטמבר שבו נהרגו סגן אבשלום יצחק ערמוני ז״ל וסגן-משנה אבינועם דוד כהן ז״ל.
ביום ראשון האחרון סיימו קצין שריון ראשי ויושב ראש וועדת המומחים, תת- אלוף גיא חסון, ומפקד חטיבת האש 282, אלוף-משנה נרי הורוביץ, להציג את ממצאי התחקיר למשפחות.
מתחקיר האירוע עולה כי הגורם הישיר להתהפכות הוא חוסר היכולת לזהות את המצוק ממנו התהפך התומ״ת באמצעים שעמדו לרשות הצוות.
מצה"ל נמסר כי בעקבות התחקיר חודדו הוראות הבטיחות המחייבות לנסיעה בתומ״ת וליציאה לתרגילים בשעות החשכה.
כמו כן, הוגדרו מחדש כללי סימון צירים בתרגילים והוחלט על מודל הכשרה חדש לנהיגה בתומ״ת. בנוסף, נלמדו לקחים נוספים בתחום ההכשרות, הנהיגה והפיקוד על התומ״ת.
נוסף על התחקיר, אומרים בצה"ל, נערכה בעקבות האירוע חקירת מצ"ח. ממצאי החקירה מצויים בבחינה. עם השלמתה יימסר עדכון למשפחות בנושא, "צה״ל משתתף בצער משפחות ההרוגים וימשיך ללוות אותן ואת משפחות הפצועים", נמסר בהודעת צה"ל.
