
אין כמעט בית שהוא לא נמצא בו ומוצרי חלב הם פופולאריים מאוד כבר שנים ארוכות. כולנו מכירים את המושג חלב מפוסטר, זה מופיע על האריזות, מעדני החלב ובעצב על כל מוצר שמכיל אותו. מאידך מעטים יודעים מה כולל תהליך הפסטור וכמה הוא חיוני לבריאותנו ולשמירה על המוצר לאורך זמן. למעשה ללא פסטור היה החלב מחמיץ בתוך מספר שעות מעת החליבה. את התהליך מבצעית זמן קצר לאחר החליבה והוא כרוך בחימום מהיר שלו ולאחר מכן קירור מידי לטמפרטורות נמוכות.
אז על מה כל המהומה?
פסטור חלב נקרא על שם מדען צרפתי מהמאה הקודמת בשם לואי פסטר. הוא בעצם זה שגילה שניתן להגן על החלב מפני החמצה על ידי הרתחה שלו וקירור. מאות גלונים של חלב עברו מאז בצינורות של מכוני החליבה וכיום זה כבר מובן מאליו שהחלב מגיע מפוסטר הישר אל המקרר. ישנו תהליך נוסף אשר נקרה עיקור החלב. על מנת לעקר חלב יש לחמם אותו לטמפרטורה הגבוהה מ100 מעלות צלזיוס. חימום זה מביא את החלב למצב שאין בו עוד חיידקים חיים.
הרפתנים אשר מאיישים כל מכון חליבה חולבים את הפרות שלוש פעמים ביום וכל פרה מסוגלת להניב עשרות ליטרים ביום. זהו לא מצב טבעי של פרה בטבע, אך המזון המיוחד שהן מקבלות גורם להן לייצר יותר חלב וברמה איכותית ביותר. מכון החליבה הוא משוכלל למדי והטכנולוגיה כבר מזמן מנהלת אותו. כל פרה מתוייגת במספר וכשהיא מובאת לחליבה המחשב מקבל את כל הפרטים שלה כולל חליבות אחרונות. על מנת לקצר ולייעל את תהליך החליבה יוצרו מכשירים שונים שמביאים להפקת שיא של פוטנציאל מהפרה הנחלבת.
סביבה חקלאית
גידול וטיפוח של בעלי חיים הוא משימה מורכבת ולשם כך ניתן להצטייד באביזרים וכלים חקלאיים שונים. בימים עברו לכל משפחה היו שתיים שלוש פרות ותרנגולת. כיום מדובר על עדרים שמונים מאות פרטים. חברת נ.א אספקת שירותים הינה חברה אשר מספקת ציוד איכותי ומקצועי לרפתות. בין השאר מספקת החברה מכלי חלב בגדלים שונים, מערכות קירור מקדים ועוד.