
מגדלנה אוגורק, שהתמודדה על נשיאות פולין בבחירות האחרונות, הודיעה בציוץ בחשבון הטוויטר שלה כי הגישה תביעה נגד מנהל מוזיאון "פולין" לתולדות יהודת פולין בוורשה, דריוש סטולה.
התביעה הוגשה לאחר שהמוזיאון הציג ציטוט שלה תחת הכותרת "דוגמא לאנטישמיות מודרנית".
על פי אוגורק, העובדת כיום כשדרנית בטלויזיה הפולנית, התביעה שלה זכתה לתמיכת חלק מראשי הקהילה היהודית, בהם אדם בשם "אלי זולקוס" שטען כי הוא עוזרו של הרב הראשי של פולין, מיכאל שודריך, אולם שודריך טען בתגובה כי זולקוס מעולם לא שימש כעוזרו.
מוזיאון "פולין" המתעד את אלף שנות יהדות פולין מציג בשבועות האחרונים תערוכה בשם "מרץ 1968 ותוצאותיו" העוסק בקמפיין האנטי יהודי של המשטר הקומוניסטי ששלט בפולין באותם שנים. אחת התמונות בתערוכה מציגה דוגמא "לאנטישמיות מודרנית" יחד עם ציטוט מדבריה של אוגורק, ששאלה בשנה שעברה את חבר הפרלמנט הפולני מארק בורובסקי "האם הוא שינה את שמו מברמן לבורובסקי?".
אוגורק הודיעה לפני מספר ימים כי אם המוזיאון לא יסיר את הכיתוב הפוגעני לדבריה, ויפרסם התנצלות, היא תגיש תביעה נגדו.
"אנא זכרי כי יש לך את התמיכה של רבים בקהילה היהודית בפולין, בגלל המתקפה הלא נחוצה והפוגענית נגדך. אנו מקווים כי השימוש בציוץ שלך בתערוכה במוזיאון פולין יוסבר במלואו" נכתב במכתב הפתוח שהציגה אוגורק בציוץ הטוויטר שלה, החתום בין היתר על ידי אותו "אלי זולקוס" וחברים נוספים המזדהים כחברי מועצת המנהלים של ארגון "מלאכי התרבות".