
השחתת העירוב בירושלים מובילה לתגובות חריפות בקרב מערך הרבנות בעיר. רב העיר ירושלים הרב אריה שטרן אמר אמש כי פעולת ההשחתה היא פשע של שנאה.
"מדובר בפשע של שנאה", אמר בראיון לרדיו 'קול ברמה', "עמודי עירוב אינם מזיקים לאף אחד. יש אנשים שלא יכולים לסבול דת, אני שמח שהמשטרה טיפלה באירוע הזה בחומרה ואף עדכנה אותנו על כך", סיפר.
הרב שטרן סיפר כי העירוב הכללי של ירושלים ככל הנראה נותר תקין וכי העירוב הפנימי הוא זה שנפגע במקומות מסוימים.
הרב הוסיף כי ההערכה היא שמעשי ההשחתה ייפסקו. "אני מעריך שלא נראה יותר בזמן הקרוב מעשי השחתה משום שהמשחיתים יודעים שהם תחת מעקב", אמר.
אתמול עיכבה המשטרה שלושה פעילים חילונים מירושלים בחשד לקריעת חוטי העירוב בשכונות קריית יובל ובית וגן בירושלים.
הפעילים החילוניים טענו להגנתם כי הם מבקשים למנוע התחרדות השכונות הירושלמיות, לטענתם, באמצעות ביטול עמודי עירוב פיראטיים. לאחר חקירה ממושכת שוחררו השלושה לביתם.