השיונל ג'יאוגרפיק
השיונל ג'יאוגרפיקצילום: iStock

העורכת הראשית של ירחון ה"נשיונל ג'יאוגרפיק" המפורסם היא יהודיה רפורמית שמאלנית, ובזמן האחרון היא הצליחה להרגיז הרבה שמרנים בקרב קוראיה.

"במשך עשרות שנים, הסיקור שלנו היה גזעני", כתבה העורכת, סוזן גולדברג, בגליון אפריל, המציין 50 שנה להירצחו של המנהיג השחור, ד"ר מרטין לותר קינג.

"כדי להתעלות מעל עברנו, עלינו להכיר בו", פסקה, "עלינו להכיר בו".

כתב העת יוצא מאז 1888, כביטאונה של החברה הגיאוגרפית הלאומית של ארה"ב – מועדון נבחר של אנשי אקדמיה, נדבנים והרפתקנים המתעניינים במסעות ובגילויים בארצות רחוקות. גולדברג הצביעה במאמרה על כתבות שהתפרסמו בו לאורך השנים, אשר שיקפו גישה מתנשאת כלפי בעלי עור כהה. אלה הוצגו, לדבריה, כ"פראים אצילים" המוקסמים ע"י ההמצאות של המערב.

גולדברג אמרה לסוכנות הידיעות היהודית JTA כי מאז שנכנסה לתפקידה ב-2014, המאמץ הגדול ביותר שלה מופנה לטובת הגדלת הגיוון המיני, האתני והגזעי במערכת. לפני שהתמנתה לא היה לכתב העת עורך ראשי יהודי, והיא גם האישה הראשונה בתפקיד.

כרגע, כרבע מהמערכת הם אנשים שאינם לבנים, אמרה. "אני פשוט לא חושבת שאתה תגיע לסיפורים אותנטיים אם יש לך מערכת שכולה לבנה, ומערכת עם רוב של גברים, וזה מה שהיא היתה", הבהירה. "עבדנו קשה מאוד לשנות את זה. עוד לא הגענו, אבל התקדמנו הרבה".