
בעקבות התגברות התקריות על רקע אנטישמי נגד תלמידים יהודיים בבתי הספר בגרמניה, הקהילה היהודית דוחקת בשלטונות הגרמניים לנקוט בפעולות על מנת להגן על התלמידים היהודיים.
הקריאה מצד ראשי הקהילה היהודית הגיעה לאחר שאביה של תלמידה יהודייה בבית הספר "פול-סימל גרונדשולה" בברלין סיפר לכלי התקשורת המקומיים כי בתו ספגה איומים על חייה מצד תלמידים מוסלמים לאחר שהתברר להם כי היא יהודיה.
"תלמידים מוסלמים סטודנטים נטפלו לבת שלנו רק כי היא איננה מאמינה באללה. בשבוע שעבר אחד התלמידים שאל אותה האם היא יהודיה, וכאשר היא אישרה זאת, הוא החל לשיר לעברה בטון מאיים" יהודיה" שוב ושוב. זו לא היתה הפעם הראשונה בה היא מאויימת בבית הספר" סיפר אביה של התלמידה היהודיה.
הוא הוסיף כי במספר מקרים איימו התלמידים המוסלמים להכות אותה ואף לשרוף אותה "כי היא אינה מאמינה באללה". התקרית הזו מצטרפת לתקריות נוספות בחודשים האחרונים בבתי ספר בגרמניה, במסגרתם מספר תלמידים יהודיים סבלו מאיומים מצד תלמידים מוסלמים, כאשר אחד מהם אף נאלץ להחליף את בית הספר בעקבות האיומים.
בתגובה להתגברות התקריות האנטישמיות בבתי הספר, אמר יוסף שוסטר, ראש המועצה המרכזית ליהודים בגרמניה, כי בהתחשב בהיסטוריה של גרמניה עם אנטישמיות, יש חשיבות מיוחדת בכך שגרמניה תגן על התלמידים היהודיים. "אם תלמידים יהודים לא יוכלו ללכת לבית הספר מבלי לחושש מהתעללות, משהו כאן אינו תקין" אמר שוסטר.
גם שר החוץ הגרמני הייקו מאס, התייחס להתגברות התקריות האנטישמיות בבתי הספר בגרמניה. "כאשר ילד מאויים על ידי אנטישמיות, זו בושה ובלתי נסבל. עלינו לעמוד מול כל צורה של אנטישמיות" אמר מאס במהלך ביקורו בישראל בתחילת השבוע.