בבית הרב קוק מתקיימת מהיום ועד יום רביעי פעילות לילדים "מציאת האפיקומן" בעקבות כתביו של הרב קוק והצגות על חייו ודמותו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל.
הרב קוק שימש כרבה של ירושלים בין השנים 1920 ו-1935. בשנים אלה קידם הרב קוק את אחדות העם, בין התנועה הציונית-החילונית לחרדים ויצר את המודל הציוני-דתי.
הרב ראה ביכולת להידבר את הדבר החשוב ביותר והקריטי ליצירת אומה יציבה ומאוחדת. הוא ביקש להדגיש את הצד הטוב שבכל אחד מהמגזרים ובעצם העדיף שלא להשתמש במושג מגזר או מפלגה ובמקום אלה לדבר על זהות.
הבית משמש כיום כאתר מורשת ומוזיאון ומתקיימים בו סיורים, הרצאות ואירועים. ניתן להתעדכן בפרטים באתר בית הרב קוק ובפייסבוק.
מחר (שלישי) בין השעות 11:00 ל-14:00, יתקיים שולחן פתוח שיוביל רבה של ירושלים, הרב אריה שטרן. כמי שרואה את הרב קוק כמודל רבני וכרב ציוני-דתי, הרב אריה שטרן מזמין את כלל הירושלמים והעולים לרגל לשבת איתו לשולחן אחד ולדבר על הכל.