
מחמוד אל-הבאש, יועצו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לענייני דת ומי שמכהן כשופט השרעי העליון ברש"פ, האשים את ממשל חמאס ברצועת עזה כי הוא מעודד באופן מכוון פלסטינים לסכן את חייהם בגבול עם ישראל.
את הדברים אמר אל הבאש במהלך דרשה אותה נשא ביום שישי האחרון במסגד שבמתחם שלטון הרש"פ ברמאללה, בנוכחותו של מחמוד עבאס עצמו. בדרשתו קבע כי התפיסה המנחה את חמאס היא: "אתם, הפלסטינים בני עמנו, לכו ומותו, כדי שאנו נצא אל אמצעי התקשורת עם הצהרות חזקות".
לזאת הוסיף אל-הבאש וטען כי העם הפלסטיני כבר איננו הולך שולל אחרי חמאס, ושהוא "בצד של אש"ף."
חוקרי מכון ממר"י מתרגמים את דבריו של האיש שאמר כפי שדווחו בטלוויזיה הרשמית של הרש"פ: "לעם הפלסטיני... לא אכפת מבעלי 'סיפורי הגבורה הרגשיים', בעלי ססמאות הגבורה - ססמאות שכאשר אתה שומע אותן, אתה חושב שבעליהן נמצאים בתוך מסגד אל-אקצא המשוחרר, אחרי ששחררו אותו; ואחר כך אתה מגלה שהם רק מוכרים אשליות, סוחרים בסבל ובדם, סוחרים בקרבנות, ואומרים: 'אתם הפלסטינים בני עמנו, לכו ומותו, כדי שאנו נצא אל אמצעי התקשורת בהצהרות חזקות.' סיפורי הגבורה האלה כבר אינם עובדים על אף אחד. העם הפלסטיני... בצד של אש"ף".