עמותת 'טמיר', מיסודה של מפעלות הציונות הדתית, הפיקה באחרונה את אתר 'דתיג'וב', לוח דרושים אינטרנטי הממוקד בציבור הדתי.
ביומן ערוץ 7 שאלנו את שמרון כהן, מנכ"ל העמותה, באשר לנחיצותו של לוח דרושים שכזה הממדר לכאורה את הציבור החילוני.
כהן דוחה את הטענה ומבהיר כי בתחומי חברה, חינוך ויהדות חיפוש בעלי המקצוע אינו מתמקד רק ביכולותיהם המקצועיות ובכישוריהם אלא גם ברקע הערכי ממנו הם מגיעים. זאת בניגוד לתחומי עיסוק אחרים שבהם אכן אין הבדל בין שומרי מצוות לשאינם כאלה.
לדבריו קהילות ומעסיקים מחפשים בעלי מקצוע בתחומים אלה באופן ממוקד וייחודי ואינם מסתפקים בלוחות הדרושים הרגילים. כהן מציין כי עצם הרעיון להקמתו של הלוח נולד מתוך הדרישה והביקוש שהגיעו ממעסיקים ומחפשי עבודה.
עוד מציין כהן כי באופן אבסורדי התברר כי אנשי חינוך רבים מהציונות הדתית עושים שימוש בלוח הדרושים של עמותת 'שתיל' מבית הקרן לישראל החדשה, לוח דרושים המדיר את יהודה ושומרון ומסרב לפרסם מבקשי עבודה או מציעי עבודה באזורים אלה. "אם אני מחפש עבודה באריאל, שילה או בית אל הם כותבים שהם לא מפרסמים", הוא מספר.
כהן מזכיר כי 'שתיל' היא עמותה המנהלת מאבק מתמשך על דמותו של המרחב הציבורי בישראל נגד חיזוק יהדותה של המדינה, וכמענה לשימוש בלוח הדרושים של העמותה מבקש הלוח החדש לפתוח את שעריו ללא הדרה ואפליה.