חקירת התובע המיוחד הבודק את החשד לבחישה רוסית בבחירות לנשיאות ב-2016, רוברט מולר, הובילה השבוע לפשיטה על ביתו ומשרדו של מייקל כהן, עורך הדין האישי של טראמפ. אלה צעדים חריגים מאוד, במושגים אמריקניים לפחות, והעיר וושינגטון כמרקחה.
סוכני FBI פשטו מוקדם בבוקר שלשום (שני) על ביתו ומשרדו של מייקל כהן, המייצג את טראמפ מזה שנים ארוכות ונחשב לאיש סודו הקרוב ביותר. הם תפסו מסמכים, מכשירים אלקטרוניים, מסמכים כספיים אישיים, והתכתבויות בין עורך הדין ללקוחותיו, כולל כאלה שנוהלו בין טראמפ וכהן.
הפשיטות הן מעשה יוצא דופן בחומרתו, והן יצרו גל הדף אדיר מימדים בוושינגטון, כאשר השאלה שנשאלת היא, האם מולר מצא "אקדח מעשן" שהוביל אותו אל נקיטת הצעד הזה, והאם נמצא אקדח מעשן בתוך החומרים שהתגלו פשיטות עצמן.
ארי פליישר, מי שהיה דוברו של הנשיא ג'ורג' בוש הבן, אמר בראיון ברשת "פוקס" שבהכירו את מולר, הוא מתקשה להאמין שהוא היה מורה על נקיטת צעדים כל כך חמורים אלמלי היו בידיו ראיות ברורות לכך שטראמפ עבר עבירה.
טראמפ אמר שהפשיטות מהוות "מצב מביש, ציד מכשפות גמור... מתקפה על המדינה שלנו, במובן אמיתי, מתקפה על כל מה שאנחנו מייצגים".
ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי החשדות נגד כהן כוללים הונאה בנקאית. בנוסף, החוקרים מנסים למצוא חומר הקשור לתשלום שכהן העביר ב-2016 130,000 דולר לכוכבת סרטים מפוקפקים שטוענת שהיא ניהלה רומן עם טראמפ. החשד הוא שכהן ביצע את התשלום בהוראתו של טראמפ וכי קיבל על כך פיצוי מטראמפ. טראמפ מכחיש כל קשר לתשלום.