אדלשטיין בטקס הדלקת המשואות

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין נאם הערב (רביעי) והשיא משואה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל.

"בשבעים שנות עצמאות הגענו יחד להישגים מופלאים", אמר אדלשטיין. "יחד גידלנו פעם תפוזי ג'אפה כתומים, ויחד אנחנו מגדלים היום עגבניות שרי מהונדסות. יחד לחמנו פעם כשבידנו דוידקה, נפוליאונצ'יק ועוזי, ויחד אנחנו נלחמים היום כשמעלינו פרושה כיפת ברזל''.

לקול מחיאות הכפיים אמר יו"ר הכנסת ''יחד הצמחנו בישראל נווה מדבר דמוקרטי, ויחד הפכנו את ארצנו הקטנטונת למעצמה טכנולוגית עולמית, שהצדק והמוסר מובילים אותה".

אדלשטיין התייחס בנאומו למגוון האזרחים שקיים בישראל ואמר שבעיניו החיבורים שביניהם - הם סוד הקסם הישראלי. "החיבורים בין כיסוי הראש לכובע המצחייה, בין שומרי החומות ופורצי הגבולות, בין אלו שחיים בעולם של סברא, ואלו שחיים בעולם של סייבר, בין בני דור הפרחים ובני דור המסכים.

''ומבין כולם, ממש כולם, צומחת ועולה החברה שלנו כמו פסיפס מופלא של שבטים וגוונים, אמונות ודעות, ארצות מוצא ואורחות חיים. הגיוון – הוא מקור העוצמה שלנו, המורכבות – היא הדלק שבמנוע הצמיחה שלנו''.

אדלשטיין התייחס למתחים בחברה ואמר "במקום לחלום על מרחב ישראלי משותף, לפעמים אנחנו בוחרים לאמץ את סיסמת הפיצול: 'איש לאוהליך ישראל'. לכבוד יום העצמאות השבעים שלנו, יש לי הצעה לסיסמה חדשה ברוח מורשת החדשנות: 'מה טבו אוהליך יעקב, משכנותיך ישראל'.

''מה טובו אוצרות התרבות והרוח המשותפים שלנו, שהתכנסו כאן מארבע קצוות תבל מה טובו הפנים השונות שלנו. מה טובו הדעות השונות שלנו! אם נאמין בכך בלב שלם, יפלו החומות, יוסרו המחיצות וימשיך להתרחש הפלא הישראלי ונוכל כולנו להמשיך ולשיר יחד: 'הללויה על מה שהיה ומה שעוד לא היה - הללויה''.

את המשואה השיא אדלשטיין לכבוד דור המייסדים שהתיישבו בערים, באוהלים, במעברות ובעיירות הפיתוח, "שבידיהם החשופות הפכו את הלא יאמן - למובן מאליו", וכן לכבוד ירושלים, הכנסת, חיילי צבא ההגנה לישראל וכל זרועות הביטחון וכן השיא המשואה בתקווה לשובם במהרה של כל השבויים והנעדרים.