
ממשלת אוסטריה מקשיחה את התנאים עבור מבקשי המקלט שיבקשו להישאר בתחומי המדינה.
על פי הודעת ממשלת אוסטריה אחד התנאים שמבקשי המקלט המגישים בקשה להתגורר באוסטריה יצטרכו לעמוד בו יהיה תשלום של עד 840 יורו בתמורה לטיפול בבקשות המקלט. גם מי שהגיע לאוסטריה ללא אמצעים כספיים כלל, יתבקש לשלם סכום מינימום של 120 יורו.
בנוסף, סדרת החוקים החדשה תעניק למשטרה ולרשויות ההגירה את הזכות לבדוק את הטלפונים הניידים של המהרים על מנת לוודא כי אינם מתכננים פיגועי טרור או מעורבים בפעילות בלתי חוקית.
שר הפנים האוסטרי, הרברט קיקל, חבר מפלגת החירות שחרטה על דגלה התנגדות למהגרים, אמר כי "הרעיון מאחורי התוכנית היא להפוך את אוסטריה למדינה פחות מבוקשת עבור מבקשי מקלט. אוסטריה גם תפחית את הסכומים אותם מקבלים מבקשי המקלט בהטבות שונות".
האופוזיציה וארגוני זכויות אדם תקפו את סדרת החוקים שמבקשת ממשלת אוסטריה להעביר. אן-מארי שלאק, מנהלת סניף "אמנסטי" באוסטריה, אמרה כי "ממשלת אוסטריה מכניסה את מאמצי האינטגרציה והשילוב בחברה לסכנה, וגורמת לאי ודאות בקרב מבקשי מקלט".
סדרת החוקים תעבור לאחר שבשבועות האחרונים היו מעורבים מהגרים בסדרה של אירועים אלימים בוינה. מהגר אפגני דקר שלושה בני משפחה וטען לאחר מכן כי "היה במצב רוח רע", כאשר מהגר אחר תקף מאבטח בשגרירות אירן בוינה אך נורה ונהרג.