מרכז חדש לטיפול בנשים צעירות עם סרטן השד, היחיד בארץ ומהמרכזים הבודדים בעולם, ייפתח החודש במרכז הרפואי שערי צדק.
המרכז יציע טיפול כוללני למטופלות צעירות עם סרטן השד לרבות ייעוץ גנטי, שימור פריון, טיפול בסרטן שד בעת ההיריון ולאחריו ותמיכה פסיכו-סוציאלית.
המרכז החדש בראשות ד"ר שני פאלוך-שמעון, ייקרא על שם טליה בליליוס ז"ל שהתמודדה עם סרטן השד בגיל צעיר.
"טליה ז"ל הייתה אישה אצילית ואמיצה. היא התמודדה עם הסרטן בגבורה גדולה. לעולם לא התלוננה, לא שאלה אף פעם 'למה אני'. אישה טובת-לב ונדיבה, שרק רצתה להמשיך את חייה בבריאות ואהבה עם בן-זוגה ויחד לגדל את שלושת ילדיהם", סיפרה ד"ר פאלוך-שמעון.
מרכז טליה יכלול ליווי אישי על ידי מתאמת אישית ויפעל בשיתוף פעולה עם היחידות המובילות בתחומן בגנטיקה, שימור פריון, דימות השד, כירורגיה של השד וכירורגיה פלסטית בשערי צדק.
"הרעיון של מלווה אישי, שאינו רופא ואינו אחות, יסייע לנווט את המטופלת במערכת רפואית מרגע האבחון והעדכון על הממצא המדאיג והמאיים", הוסיפה ד"ר פאלוך-שמעון.
לדבריה, "מטופלות צעירות החל משנות העשרים ועד שנות הארבעים לחייהן, נמצאות בשיא תקופת הפוריות, חיי משפחה, הזוגיות, והקריירה. מלבד התופעות הנלוות למחלת הסרטן בקרב נשים בכל הגילאים כמו הפגיעה בנשיות, במיניות ובתדמית העצמית, לאחוז גבוה מנשים אלו סיכון מוגבר להימצאות מוטציה גנטית. הרווקות מביניהן נאלצות לחשוף בשלב מוקדם של הקשר הזוגי את סוגית התורשה ושימור הפריון, ולעיתים חוות בשלב מוקדם מאוד את 'גיל המעבר' בגלל הטיפולים. המגמה המרכזית שלנו היא שימת צרכי המטופלת במרכז, מה שיתרום להתמודדות טובה יותר עם האתגרים הנלווים למחלה ולתהליך הטיפולי בנשים אלו".
ד"ר פאלוך-שמעון שותפה לכתיבת עשרות מאמרים אקדמיים שפורסמו בכתבי עת יוקרתיים בתחום. היא בוגרת תכנית תלפיות למנהיגות ומצוינות בתחום הרפואה, וחברה בוועדה הבינלאומית לקביעת קווים מנחים בינלאומיים לטיפול בסרטן שד גרורתי. היא הובילה זו השנה השנייה לכתיבת הקווים המנחים הבינלאומיים של האיגוד האירופי לטיפול בסרטן השד בצעירות, וכתבה את ההנחיות של האיגוד האירופי למניעה וגילוי מוקדם של סרטן השד על רקע תורשתי.















