פלסטינים מפרים את הסדר על גדר המערכת
פלסטינים מפרים את הסדר על גדר המערכתצילום: אליאור כהן/TPS

כלי טייס של חיל האוויר תקפו בליל שבת שש מטרות טרור השייכות לכוח הימי של חמאס ברצועת עזה.

התקיפה בוצעה בתגובה לפעולות הטרור וניסיון החדירה הנרחב לשטח ישראל שאירעו ביום שישי.

בצה''ל אומרים כי מזה מספר שבועות מוביל ארגון הטרור חמאס הפרות סדר אלימות המהוות כסות לשורה של פיגועי טרור נגד תשתיות, כוחות הביטחון ואזרחי מדינת ישראל.

''בשיאם של האירועים ביום שישי בוצע ניסיון חדירה אלים ורחב היקף שבמסגרתו הובילו פעילי טרור של ארגון הטרור חמאס מאות מפרי סדר אלימים ובהם מחבלים לכיוון שטח ישראל תוך שהם משליכים מטענים, רימון-יד ובקבוקי תבערה ואף פגעו והדליקו את גדר המערכת''.

צה"ל רואה בחומרה רבה את הניסיון המתמשך של חמאס להפוך את מרחב הגדר למרחב של אלימות וטרור בכסות אזרחית תוך ניסיונות חוזרים ונשנים לפגיעה והשחתה של תשתיות הביטחון וההגנה.

בהודעת דובר צה''ל נאמר כי ''צה"ל לא ייתן לשימוש ציני באזרחים בהם ילדים, נשים ואנשים עם מוגבלויות להוות כסות לפעילות טרור מתמשכת כנגד אזרחי ישראל וכוחות צה"ל, וימשיך להגיב ביד קשה לכל ניסיון טרור מסוג זה. התגובה להמשך אירועים מסוג זה לא תתוחם למרחב הגדר וארגון הטרור חמאס יישא בתוצאותיה גם בעומק שטח רצועת עזה.

''ארגון הטרור חמאס הוא האחראי הבלעדי למתרחש ברצועת עזה וממנה מעל ומתחת לקרקע'', מבהירים בצה''ל.