ברק פלג
ברק פלגלירון מולדובן, מנהלת הליגה

מכבי חיפה החתימה את ברק פלג לתפקיד המאמן הראשי של הקבוצה, במקומו של עופר רחימי שהתפטר בשבוע החולף.

"ברק מגלם את רוח הלחימה כמאמן ומנהיג שהקבוצה צריכה", אמר ג'ף רוזן, הבעלים של הקבוצה. "אנחנו עם הגב לקיר, וברק ינחיל עקשנות, מוטיבציה, ויילחם בשבעת המשחקים האחרונים".

פלג, בן ה- 45, כיהן כמאמן הראשי של מכבי רעננה מהליגה השנייה בשתי העונות האחרונות (2016-18), הדריך את הקבוצה למאזן של 8-18 בעונה זו שהסתיימה השבוע.

לפני כהונתו ברעננה שימש פלג כמאמן הראשי של גלבוע/גליל במשך 22 משחקים בעונת 2014-15. הוא בילה שלוש עונות (2011-14) כעוזר המאמן של גלבוע/גליל, שם סייע בהובלת הקבוצה ל- 2 אליפויות רצופות בליגה הבלקנית.

"ברק הוא בחירה מצוינת להוביל את הקבוצה שלנו", אמר עוזר המאמן תומר שטיינהאור. "אני מכיר את ברק שנים רבות, הן כשחקן והן כחבר שלי. הוא יעשה את השינוי".

בנוסף החתימה הקבוצה את הפורוורד הישראלי, רומן סורקין, על חוזה רב שנתי עד לסיום עונת 2020-21.

סורקין, בן ה-21, הופיע ב-21 משחקים במהלך העונה הרביעית (Senior) שלו באוניברסיטת אורגון שם העמיד ממוצע של 2.9 נק' ב- 6.8 דק' למשחק.

הפורוורד, המתנשא לגובה 2.08 מ' ושוקל כמאה ק"ג, קבע שיא קריירה בעונת 2017-18 מול אוני' קופין כשקלע 23 נקודות והוריד 7 ריבאונדים. במהלך ארבע שנות קריירת המכללות שלו שיחק סורקין 74 משחקים במדי אוני' אורגון והעפיל לפיינל פור אליפות המכללות בעונת 2016-17.

סורקין גדל באשדוד, ישראל, והיה חבר נבחרות ישראל. בשנת 2015 באליפות אירופה מתחת לגיל 20 באיטליה, סורקין העמיד ממוצע של 5.3 נק' ו- 3.6 ריב' ב-9 משחקים כשהוא מדייק ב- 52% מהשדה (36-19). הוא הרשים בשנת 2014 באליפות אירופה מתחת לגיל 18 בבולגריה, שם העמיד ממוצע של 14.1 נק' ו- 9.9 ריב' ב- 9 משחקים. בניצחון על הונגריה, סורקין קבע שיא קריירה עם 25 נקודות. הוא הוריד 24 ריבאונדים, כולל 15 בהתקפה בניצחון בהארכה על אסטוניה.