אבו מאזן מצליח להכעיס לא רק את האמריקאים אלא גם כמה וכמה גורמים מהשמאל הישראלי כאשר הוא מכריז בנאומו ברמאללה כי עמי אירופה "פנו נגד היהודים לא בשל דתם, כי אם בשל פעילותם החברתית הקשורה להלוואות בריבית, בבנקים וכו'".
ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם חוקר ארץ ישראל איתמר צור ועמו ביקשנו לדעת אם עמדתו זו של אבו מאזן מייצגת את הלכי הרוח ברשות הפלסטינית ואולי בעולם הערבי בכלל, או שמא מדובר בעמדה עצמאית של עבאס.
"ככל שמתרחקים מישראל הכחשת השואה גדולה יותר, כמו שקורה באיראן", אומר צור המזכיר כי "בציבור הישראלי אין פרות קדושות למעט השואה. כשמדברים על נושא השואה זה ציפור הנפש של הישראלי, וככל הנראה זו הסיבה לכך שאמירתו של אבו מאזן מעוררת זעם גם בחוגים מסוימים בשמאל".
באשר לעמדת הרחוב הפלסטיני אודות התבטאויות אנטישמיות מעין אלה אומר צור כי מטבעו הרחוב הפלסטיני נוהה אחר מנהיגותו, גם אם לא כל הדברים מתקבלים על דעתו. בהקשר זה הוא מזכיר כי הפרוטוקולים של זקני ציון וספר הדוקטורט של אבו מאזן נגישים ברש"פ, ניתנים להוראה ונמכרים בקרנות רחוב.
עוד הוא מציין כי "חבר הכנסת איימן עודה התראיין הבוקר וכשהוא נשאל על דברי אבו מאזן הוא אמר שהוא לא שמע את הדברים. טאלב אסנע התראיין גם הוא הבוקר ואמר שלקחו משפט מנאום של שעה וחצי והפכו לחוכא ואיטלולא".
באש לעמדתה הרשמית של הרשות הפלסטינית מעיר צור כי שם מודעים היטב לכך ש"הכחשת שואה לא באה טוב ברחוב האירופי ולא נשמעת טוב לאוזן האירופית, לכן אבו מאזן מקפיד בראיונות לרשתות שאינם מוסלמיות לומר שהשואה הייתה פשע חמור וכו', אבל ב-2013 הוא חזר בראיון לערוץ לבנוני על אותה תזה שהציונים עודדו את הנאצים להגדיל את מספר הקרבנות. אגב, אבו מאזן סובר שמי שחשף את הפרשה הזו היה אדולף אייכמן והמוסד חטף אותו והוציא אותו להורג כדי שלא יחשוף את הדברים. זו עבודת התזה שלו לדוקטורט".
