סייבר צה"ל
סייבר צה"לצילום אילוסטרציה: דובר צה''ל

סמל ד', חייל משוחרר מצה"ל כבן 20 וגאון מחשבים, פרץ במהלך שירותו הצבאי למערכות המחשבים של הצבא כדי להוכיח עד כמה המערכת חשופה.

חדשות 10 דיווח כי לאחר גיוסו הוצב ביחידה טכנולוגית של אוגדה מובחרת, ובזמן שירותו גילה כי מערכת המחשבים הצה"לית "צה"לנט" חשופה לפריצות מבחוץ. ד' רצה להזהיר את מפקדיו והחל להציף אותם בפניות כל הדרך למעלה בשורת הפיקוד.

אולם מפקדיו התעלמו ממנו, התעצבנו, שללו ממנו את הכניסה למחשבי הצבא ושלחו אותו להיות עובד מטבח.

למרות היחס שקיבל, ד' לא איבד את הדחף שלו לתקן את חולשות מערכת המחשוב הצבאית והחל לפרוץ אליה. הוא הוציא משם את פרטיהם האישיים של ראשי מערך הסייבר של צה"ל – אותם אנשים שתפקידם להגן על המערכת הצבאית, והחל לפנות אליהם. גאון המחשבים החל להגיע לביתם של הבכירים, להתקשר אליהם ובעיקר להתריע בפניהם כי אם הוא הצליח להוציא מהמערכת את פרטיהם אז המערכת פרוצה.

בסופו של דבר המשטרה הצבאית עצרה את ד', חקרה אותו והעמידה אותו לדין צבאי. באמצעות סנגוריו סרן ליאור עייש וסרן אליסף מלמד, הוא הסביר במשפטו כי פעל ממניע אידיאולוגי ורצה להזהיר מפני הפריצות.

בסופו של דבר התקבלה עסקת טיעון עם עונש קל במיוחד של מאסר על תנאי וקנס של 1500 שקלים.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה "בחודש פברואר 2018 הורשע חייל משוחרר בכך שבמהלך שירותו הצבאי הוציא ללא רשות את הכתובת של מספר קצינים, בהם קצין בכיר, ממערכת מחשב שבשימוש גורמי כח אדם בצה"ל, שהייתה לו גישה אליה.

החייל הורשע בעבירה של חריגה מסמכות, והוטלו עליו קנס בסך 1500 ש"ח, הורדה בדרגה ועונש מאסר מותנה". גורם צבאי הוסיף כי "הרקע למעשים היה רצונו של החייל, שהגיע לביתו של הקצין הבכיר, לשכנע את הקצינים לקבל אותו לתפקיד בתחום הגנת מערכות המחשב".