השגריר דנון במועצת הביטחון
השגריר דנון במועצת הביטחוןצילום: משלחת ישראל לאו"ם

ישראל החליטה שלא להציב את מועמדותה למושב במועצת הביטחון בשנת 2019, כך הודיעה המשלחת הישראלית באו"ם.

על פי ההודעה, ההחלטה התקבלה "לאחר התייעצות עם בנות בריתה ובהן ידידותיה הקרובות, וכן סוכם שישראל תפעל יחד עם ידידותיה בכדי לאפשר לישראל לממש את זכותה להשתתף בפעילות ובקבלת ההחלטות של גופי האו"ם השונים בשנים הקרובות, כולל במועצת הביטחון ובדגש על עולם הפיתוח והחדשנות".

בירושלים ניסו להשפיע על המדינות שהיו אמורות להתמודד מולה על המקום - גרמניה ובלגיה - לאפשר לה לכהן במועצה לראשונה בתולדותיה.

לשם כך הופעל לחץ דיפלומטי וגם ארה"ב היתה מעורבת בבקשה, אך שתי המדינות סירבו ללכת לקראת ישראל.

נזכיר כי כדי לזכות במקום במועצה, מדינה חייבת לקבל לפחות שני שלישים מהקולות בעצרת הכללית של האו"ם, אך ישראל סובלת מרוב אוטומטי נגדה, שאותו מובילים הפלסטינים בגיבוי הליגה הערבית.

לערוץ 7 נודע כי משרד החוץ המליץ כבר לפני כחודשיים להודיע באופן רשמי על פרישה מהמירוץ כדי להפנות כוחות לאפיקים אחרים שישראל רוצה לפעול בהם, אך ההודעה הרשמית התקבלה רק ביום שישי.