רה"מ עם נשיא קפריסין
רה"מ עם נשיא קפריסיןצילום: קובי גדעון/ לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו מחריף את ההתבטאויות נגד איראן, שעות ספורות לפני הכרזת הנשיא טראמפ באשר להחלטתו אם לתמוך או להסתייג מהסכם הגרעין עם המשטר בטהרן.

נתניהו האשים בתום פגישותיו בקפריסין את המשטר האיראני כי הוא מנסה להתבסס באזור אך ורק כדי לפגוע בישראל.

"ישנו גורם שקורא תיגר על זכותה של ישראל להתקיים - זה המשטר בטהרן. הוא קורא בגלוי ובאופן יומיומי להשמדתנו, למחיקת ישראל מעל מפת העולם, והוא מפעיל תוקפנות בלתי מוגבלת נגדנו ונגד כל האחרים באזור. יש לו רשת טרור חובקת עולם והוא חותר כעת להציב נשק מסוכן מאוד לסוריה כדי שישמש נגד ישראל מתוך מטרה מוצהרת להשמידנו", אמר נתניהו.

הוא הוסיף כי "זה אינטרס של כולם למנוע את התוקפנות האיראנית הזאת. אם הם יגיעו לים התיכון, כוונתם היא להקים בסיסים ימיים צבאיים בים התיכון לספינות איראניות וצוללות איראניות. מדובר באיום ממשי על כולנו".

"אני חושב שכולם מכירים בכוונותיה הזדוניות של איראן ואני חושב שכולם גם מכירים בזכותה של ישראל להגן על עצמה, שזה בעצם הגנה משותפת על כולנו", סיכם ראש הממשלה.

בטהרן, בינתיים, ממשיכים להיערך להכרזת טראמפ. מפקד צבא איראן אמר בצהריים (שלישי) כי משמרות המהפכה יהדפו כל איום על ארצו.

לפניו, פורסמה התבטאות של נשיא הבנק המרכזי באיראן שאמר כי ארצו תעמוד מבחינה כלכלית בכל סוג של סנקציות שתטיל עליה ארה"ב.

סגן הנשיא האיראני רמז כי אם האמריקנים לא ימשיכו לתמוך בהסכם, איראן עלולה להפנות את הגב למערב. "אנחנו מוכנים לכל התרחשות. אם ארה"ב תפר את ההסכם, לא בטוח שנסכים לנהל איתה שום סוג של משא ומתן בעתיד".