בעקבות טענת יו"ר מפלגת העבודה שר הביטחון בנימין בן אליעזר על פיה מפלי תקציב המדינה לטובה את ישובי יש"ע, פרסמה מועצת יש"ע הודעה שבמרכזה הטענה לפיה התקציב דווקא מפלה לרעה את מתיישבי יש"ע, בהשוואה למתיישבי קו העימות.

על פי הודעה זו בסיס התקציב הנוכחי זהה, בכל הקשור להתיישבות ביש"ע, לתקציב אותו הגיש אברהם בייגה שוחט בתקציב 2001 בכהנו כשר האוצר. בהודעתה זו מדגישה מועצת יש"ע כי אין "לחשוד" בשוחט שנתן העדפה כלשהי להתיישבות ביש"ע, אותה הוא עוין ונגדה הוא נלחם.

המועצה טוענת כי כל התקציבים ליש"ע קוצצו באותה המידה שקוצצו כלל התקציבים במדינת ישראל. הקיצוץ הראשון עמד על 4% , הקיצוץ השני על 6% וכעת קיצוץ נוסף בתקציב 2003. בתקציב זה קוצצו הטבות במס לתושבי יש"ע בסך 5% הנחה במס הכנסה, בעוד שבישובי הנגב, הגליל וקו העימות נהנים מהנחות במס בשיעור של 10% עד 25% .

במסגרת ההודעה נתבעת גם הכרה רשמית בישובי יש"ע כישובי קו עימות, כמו הנגב והגליל, ביש"ע מדגישים כי בשל אילוצים פוליטיים אין הדבר נעשה ותושבי יש"ע מופלים לרעה ביחס לאזורי עימות אחרים, בהם כיום כמעט ואין עימות.

מועצת יש"ע טוענת גם לפוליטיזציה העומדת מאחורי קביעותיו של בן אליעזר והתקפותיו את תקציב המדינה כמפלה לטובה את ישובי יש"ע. "יועצי הבחירות של פואד, העריכו שרק פגיעה של פואד במפעל ההתיישבות, במאחזים ובתקציבים, יעלו אותו מתחתית הסקרים. לאחר כשלון קונספצית אוסלו והזיות השלום של מפלגת העבודה, ניתן ללכד את מחנה השמאל רק סביב המאבק בהתנחלויות ולכן, לעניות דעתם של ראש מפלגת העבודה, כל שקל שמופנה להתנחלויות מיותר ואזרחי יש"ע אינם זכאים לשירותים, לחינוך ואף לביטחון, ככלל אזרחי ישראל", דברי מועצת יש"ע.