תופעת הירי בלוד נמשכת, וביומן ערוץ 7 שוחחנו עם חיים כהן, תושב העיר שהיה עד לעוד אחד מהאירועים ותיעד שני כלי רכב חונים שנפגעו מהירי.

אירוע הירי התרחש אמש סמוך לחצות וכהן מספר: "אתמול בלילה בערך בחצות שמעתי רעש ריריות מתחת הבניין. אנחנו גרים בקומה רביעית. הסתכלתי למטה וראיתי דמות לבושה כהה, ראיתי את הירי ואת הדמות נעלמת. לא היה ברור לאן ירה".

"התקשרתי למשטרה לדווח. הם דווקא הגיבו במהירות. הגיעו בתוך 2-3 דקות, חסמו את האזור והתקשרו לברר פרטים נוספים שלא היו לי", מספר כהן כי בתחילה נתפס נער שבידיו נפצים, אך משנבחנה הזירה ונמצאו במקום סימני ירי התברר שיש להמשיך בחיפושים אחר יורה.

"לא היה נראה שהוא כיוון למישהו", מציין כהן ומעיר כי אין מדובר באירוע נדיר בשכונה בה הוא מתגורר: "אנחנו בשכונה מעורבת, 'רמת אשכול', ויש בה מקרים כאלה מדי פעם, אמנם לא כל ערב ולא כל שבוע, אבל זה קורה". הירי הקודם שהוא עצמו שמע התרחש לפני מספר חודשים.

"זה אמנם מלחיץ, אבל עברנו לכאן מתוך ידיעה שיש דברים כאלה בשכונה וחיפשנו שותפות עם קהילה ורצון לתרום חברתית ורצון לחיזוק הנוכחות הלאומית", דברי כהן המציין כי אמנם "מקרי הירי שבהם הייתי רובם בשעות הלילה, אבל היה לפני מספר שבועות גם ירי בצהריים".

על הקשר עם המשטרה הוא מספר כי אמנם לא כל תושב שומר על קשר ישיר ואישי עם גורמי משטרה, אך "מספר חברים בקהילה נמצאים בקשר אישי עם מפקד המשטרה ומעבירים מידע ודיווחים ועדכונים. חשוב לנו לדעת שגם באירוע ללא נפגעים המשטרה פועלת ולא סוגרת את החקירה מחוסר ראיות או מסיבה אחרת". לטעמו סגירה מסוג שכזה לא מתרחשת ואכן המשטרה פועלת במאמצים לאיתור מבצעי ירי מסוג זה.