
שופט בית המשפט העליון, ניל הנדל, דחה את הבקשה למתן צו ביניים נגד קיום אליפות ישראל בקליעה בשבת הקרובה.
את העתירה למתן הצו, הגיש פרופסור אביעד הכהן, נשיא המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט בשם שורה של עותרים ובהם שני קלעים דתיים שעלו לשלב הגמר בתחרות.
מוקדם יותר היום (רביעי) הגישה המדינה את תגובתה לעתירה לבג"ץ בה הוסבר כי לדעת המדינה יש להעביר את תחרות הקליעה ליום שישי. "לא ניתן לפסול את האפשרות כי המשיבה 3 (איגוד הקלעים) לא נקטה מאמצים סבירים דיים על מנת לאפשר לספורטאים שומרי שבת להשתתף בתחרות".
עם זאת המדינה הודיעה גם כי ביקשה ממארגני התחרות להעבירה משבת הקרובה ליום שישי אולם איגוד הקליעה התנגד לכך.
בעתירה כתב פרופסור הכהן כי חובה על מארגני התחרות הזוכים למימון ציבורי לקיים את התחרות באופן שווויוני שיאפשר למתחרים הדתיים גד סגל ושי ברט להתחרות בתחרות.
יתר על כן, העתירה מציינת כי השלבים המוקדמים של התחרות התקיימו בימות החול ואין מניעה שגם אליפות הקליעה תתקיים ביום חול ולא בשבת.
הכהן מציין בעתירתו כי איגודי ספורט אחרים שינו מועדי תחרויות והעתיקו אותם מימי שבת לימות החול על מנת לאפשר למתחרים דתיים להשתתף בתחרויות.