ליאו מסי. ביטל גם לאפיפיור
ליאו מסי. ביטל גם לאפיפיורצילום: רויטרס

הסיפור שלא סופר. יממה לפני הביטול המתוקשר של המשחק בין נבחרת הכדורגל של ישראל לנבחרת ארגנטינה, ביטלו הארגנטינאים בשקט יחסי, ביקור שתוכנן בותיקן והיה אף אמור לכלול מפגש עם האפיפיור.

נציין כי בשבוע האחרון נמצאת הנבחרת הארגנטינאית במחנה אימונים בברצלונה וכבר בחודש שעבר תיכננה ביקור מתוקשר למדי אצל האפיפיור, שהוא יליד ארגנטינה.

אלא שיממה לפני הביקור, ביום שלישי, הודיעה ההתאחדות לכדורגל במדינה כי הנבחרת החליטה שלא לצאת לרומא. לא נמסר נימוק לביטול הזה.

גורמים בממשל הארגנטינאי סיפרו לכלי תקשורת מקומיים כי נראה ששחקני הנבחרת החליטו לבטל הן את הביקור אצל האפיפיור והן את המשחק מישראל מסיבות אישיות שלהם. "הם פשוט אינם מעוניינים לצאת ממחנה האימונים בברצלונה לשום מקום - ומבחינתם האישית הם לא מרגישים שיש השלכות לביטול כזה או אחר", אמרו הגורמים.

גורם מדיני אומר לערוץ 7 הבוקר, "המסרים שקיבלנו מהמערכת הדיפלומטית בארגנטינה הבהירו שהסיבה אינה קשורה לירושלים אלא בעיקר להחלטה פנימית של השחקנים - ולראייה ניתן לראות את כמות ההתנצלויות מצד התאחדות הכדורגל שלהם שהבינה את עוצמת הבעיה".

המסרים שהתקבלו בירושלים ביממה האחרונה דיברו על כך שהשחקנים פשוט מתעצלים לצאת ממחנה האימונים הנוח לפני ההגעה לרוסיה לקראת משחקי המונדיאל.