
שר הבינוי והשיכון יואב גלנט התייחס הבוקר (ראשון) בראיון לרשת ב' להסלמה בדרום בסוף השבוע האחרון.
"אנחנו מגיבים בחומרה נגד תוקפנות. אנחנו, מצדנו, צריכים לדאוג שהמצב ברצועה יהיה יותר נח מבחינה כלכלית. עם זאת, הבעיה היא שארגון טרור לקח בשבי שני מיליון אזרחים, וכל מה שנכנס לרצועה לא עובר הפרדה לכיוון הנכון, אלא הולך ישר לחמאס. אני יודע שנכנסו מיליארדי שקלים לטובת עזה, ולא קם בית חרושת אחד או מפעל אחד. במקום זה, קמו מנהרות ונקנו טילים", אמר גלנט.
הוא הוסיף כי "אם ישראל תחליט, היא תמעך את חמאס. יש כאן ניסיון איראני לדחוף את חמאס למלחמה התשה מול ישראל, בזמן שהאיראנים מחזקים את כלכלתם ומנסים ליצור יכולת גרעינית. חמאס היא רק זרוע שיוצאת מהראש שנמצא באיראן".
צה"ל פרסם הבוקר (ראשון) תצלומי אוויר שמציגים את הישגי המתקפה הנרחבת נגד יעדי חמאס ברצועת עזה בערב שבת האחרון. בתמונות ניתן לראות את מפקדות חמאס לפני ואחרי ההפצצות - שהשמידו אותן כליל.
במהלך יום שישי צה"ל תקף למעלה מ-60 מטרות חמאס ברצועה, בתגובה לירי הצלפים ממנו נהרג לוחם גבעתי, סמ"ר אביב לוי. בין המטרות שהושמדו: שלוש מפקדות של גדודי חמאס ברחבי הרצועה שהכילו תשתיות צבאיות ואמצעי לחימה.