מתרגלים את נמל התעופה "רמון"דוברות רשות שדות התעופה

חיל האוויר מקיים אחר הצהריים (שני) תרגיל הרצה בנמל התעופה רמון. במסגרת התרגיל ישתתפו שתי טייסות תובלה של חיל האוויר, טייסת 120 עם מטוס הראם וטייסת 100 עם מטוס הצופית.

במסגרת התרגיל יתרגלו הטייסות יחד עם יחידות נמל התעופה, פעילות תעופתית אווירית הכוללת נחיתות, המראות, הקפות, כניסה בהסעה לרחבות החנייה, דחיפה וגרירה של מטוס ואת ממשקי הפעילות התעופתית בשטח המבצעי אל מול מגדל הפיקוח בנמל התעופה.

"נחיתה ראשונה בשדה תעופה חדש תמיד מרגשת", אמר אל"מ במיל' אודי בר עוז סמנכ"ל מבצעים ברש"ת וטייס מילואים בחיל האוויר. "היום מבחינתי זה הוא יום מיוחד, עבורי נחיתה ראשונה בשדה תעופה חדש שאני שותף בתכנונו, הקמתו וניהולו במסגרת תפקידי כסמנכ"ל מבצעים ברשות שדות התעופה היא מרגשת שבעתיים", הוא הוסיף.

לדבריו, "כמפקד וטייס בחיל האוויר, לנחות עם מטוס שסמל חיל האוויר על זנבו ולקרטא בקשר 'למגדל רמון' זו התגשמות של חלום".

בשל התרגיל לא מתקיימת עד לשעה 19:00 פעילות של טיסות מסחריות בשדה התעופה באילת.

לפני כשבוע בוצעה ב"רמון" טיסת ההסמכה הראשונה עם נחיתת מטוס ארקיע, והוסר הלוט מעל שלט נמל התעופה הבינלאומי 'רמון', במעמד רונה רמון ומשפחתה.

תרגיל ההסמכה ב"רמון", פותח רצף הרצות של הנמל הבינלאומי החדש של ישראל לקראת פתיחתו לקהל.