תאגיד השידור 'כאן'
תאגיד השידור 'כאן'צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

תחקיר של עיתון ''הארץ'' חשף התנהלות פוגענית מצד ראשי תאגיד השידור הציבורי "כאן" כלפי עובדים, בתקופה שבה נבחרו עובדי רשות השידור שיעברו לתאגיד.

התחקיר מציג ''מחמאות'' שהוצמדו לשמותיהם של עובדי רשות השידור, כמו "רק אם חייבים. אפור, משעמם, רכלן ומקטר הרבה", "מאפרת מוכשרת אבל עמוק בפוליטיקה הפנימית המתסיסה", "ערבי, הכי טוב מהוותיקים בקומה. מה שאומר: בינוני פלוס".

מנכ''ל התאגיד ''כאן'' אלדד קובלנץ שיגר מכתב לעובדים בעקבות הכתבה בעיתון הארץ. "כמוכם גם אני קראתי באתר עיתון הארץ כתבה שהייתה לי מאוד קשה. התמונה שעולה מהכתבה, אינה תמונת התאגיד כפי שאני מכיר מיומו הראשון, ועד היום. היא לא משקפת את תפיסת הניהול שלי או את ערכיי ולא את ערכי התאגיד. והיא בוודאי לא משקפת את המציאות היומיומית כפי שאנו חווים אותה.

"בין החיצים שכוונו כלפי בכתבה, היו כאלה שפגעו גם בחלקכם אישית. אבקש להתנצל על כך. רשימות מרושעות ורכילות נמוכה הם אינם דרכנו", הוסיף קובלנץ. "במסגרת העשייה הרבה שלנו נעשו טעויות, ואלה תוקנו ועוד יתוקנו תוך כדי תנועה. השידור הציבורי נמצא היום במקום הטוב ביותר זה עשרות שנים''.

התחקיר של "הארץ" עורר סערה ברשתות החברתיות. פרשן חדשות 2 עמית סגל צייץ בטוויטר: ''אלדד קובלנץ וגיל עומר (יו"ר תאגיד השידור הישראלי) שידעו לרכוב היטב על גלי התמיכה התקשורתית במאבקם בממשלה חייבים לתת מיד דין וחשבון מי סיווג אצלם עובדים לפי מוצא, צייתנות ומראה. בושה וחרפה לשניהם ולשידור הציבורי.

''צריך מידה לא מבוטלת של חוצפה כדי לקבל ליד רשימות ממקורביך שמסווגות בני אדם לפי מוצאם בעודך מתהדר בגיוון התרבותי של אנשיך וטוען נגד קיום רשימות שחורות של עיתונאים בידי הפוליטיקאים. שם לפחות השחור לא היה גזע. אולי הגיע הזמן לשקול התפטרות", הוסיף סגל.

שר התקשורת איוב קרא (הליכוד) אמר בעקבות התחקיר בעיתון הארץ, ''אני מגנה בחריפות את הסלקציה שעשו מנהלי התאגיד הציבורי. לא ראוי שמנהלי גוף ציבורי יקטלגו כך עובדים טובים ומסורים, בעלי משפחות ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה. בתחילת השבוע אדרוש הבהרות מראשי התאגיד".

מהתאגיד "כאן" נמסר בתגובה: ''הכפשות והשמצות הן לא דרכנו, לא כלפי פנים ולא מול קולגות ומתחרים. בתקופת ההקמה נעשה שימוש אך ורק במידע מקצועי ורלוונטי להליך. כל מידע אחר, המתואר בכתבה, לא היה רלוונטי בשום שלב בהליכי הגיוס וההקמה ולבטח לא במסמכים רשמיים של התאגיד.

''הליך בחירת עובדי כאן נעשה אך ורק במסגרות החוקיות – קרי וועדות איתור- ועל בסיס שיקולים מקצועיים בלבד וטעויות שנעשו תוקנו וטופלו. כאן הוקם ומנוהל באופן נקי כפיים , מקצועי, תוך מתן כבוד לכל העובדים ולראייה, רבים מהמוזכרים בכתבה, הם מבין עובדי כאן המקצועיים והמוערכים ביותר ואנו מצרים על עוגמת הנפש שנגרמה להם בעקבות הפרסום''.