סאמר ביראני, חבר מועצת דלית אל כרמל

סאמר ביראני, חבר מועצת דלית אל כרמל, מתייחס בערוץ 7 למחאה נגד חוק הלאום שמתקיימת תוך שיתוף פעולה בין מחנה השמאל לבכירים בעדה הדרוזית.

''היה כאן לדעתי ניצול על ידי השמאל, עלו על פטנט שנקרא 'הפטנט הדרוזי'. יש בתוך הדרוזים קהילה קטנה של אנשי שמאל, חברו אליה אנשי השמאל מהמפלגות הגדולות וסחפו את האנשים הטובים שלנו למקום של זכויות לאומיות, הם שכנעו אותם שהם סוג ב'.

''מה שהיה השבוע היה מחאה פוליטית, נעבור את זה עוד כמה ימים והדרוזים יחזרו לעשייה הישראלית וימשיכו להניף דגל ישראל", מבטיח ביראני.

לדבריו, בעדה הדרוזית יש גם מצביעי שמאל וגם מצביעי ימין כמו בכל קבוצה בחברה הישראלית. על ההפגנה בכיכר רבין אמד ביראני ''אם נבחן מי היה שם אז בוודאי נראה שהמחאה היתה פוליטית, ראינו שם את יאיר לפיד, ציפי לבני, יובל דיסקין.

''הרשימה הערבית המשותפת מתכננת להפגין נגד חוק הלאום ואז הרבה דרוזים יחשבו מסלול מחדש. אני חושב שייצא טוב מכל הסיפור הזה. מציע לבדוק איך הדרוזים יצביעו בבחירות הקרובות לכנסת. הכל יחזור להיות רגיל ונחזור לחיות במדינה יהודית ודמוקרטית", הוא משוכנע.