גל הירש
גל הירשצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

תת-ניצב גיא ניר, מי שהיה קצין המודיעין הראשי של המשטרה, שיגר בימים האחרונים מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, למבקר המדינה ולמח"ש בצירוף הקלטות נפיצות שחושפות איך ניסו בצמרת המשטרה "לתפור תיק" ולהשיג מידע מודיעיני מפליל על המועמד תת אלוף (במיל') גל הירש.

ההקלטות הגיעו לידי חדשות 2 ושודרו הערב (שני) במהדורה המרכזית.

בדיווח של גיא פלג נאמר כי ניר הרגיש שמשהו מסריח מתרחש. זה היה אחרי שמלשכתו של ניצב מני יצחקי, ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, פנו לפקודים של הראשון מאחורי גבו וביקשו חומר על תת-אלוף במילואים גל הירש, האדם שמונה רק קודם לכן לפקד על משטרת ישראל.

בחדשות הובאו ההקלטות בהן נשמעו אנשי החקירות מנסים לחפש חומר נגד גל הירש.

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "היועץ המשפטי לשעבר ווינשטיין הורה על פתיחת בדיקה בעניינו של הירש בשל מידע שהגיע לא ממשטרת ישראל אלא מגופי אכיפה אחרים. ניצב יצחקי התבקש לרכז את המידע שהתקבל שקיים במשטרה בעניינו של הירש".