
דוח חדש של ה-OECD שמתפרסם היום (רביעי) מגלה כי ישראל משקיעה הכי פחות מבין מדינות הארגון בילדי הגיל הרך.
לפי הדוח, ישראל משקיעה 2,713 דולר בשנה (במונחי שוויון כוח קנייה) בכל ילד בגיל 3-0 השוהה במעונות המפוקחים והמסובסדים או במסגרת פרטית, לעומת 12,400 דולר בשנה בממוצע במדינות הארגון.
שר החינוך לשעבר הרב שי פירון התייחס לנושא בראיון לרשת ב' ואמר כי האחריות על הגיל הרך מחולקת בישראל לשלושה משרדי ממשלה. ''אנחנו עדיין בשנות ה-50 וחושבים שבגילאי 0-3 נדרש פתרון לאם העובדת.
''כשהייתי בתפקיד, סגן השר אבי וורצמן כתב תכנית שתכליתה הייתה לאחד את כולם - אבל שר הכלכלה דאז נפתלי בנט התנגד", טען פירון.
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס התייחס גם היא לדוח ה-OECD ואמרה ''כשהמדינה לא משקיעה הורים נאלצים לשלם על מסגרות מגיל 0-3 יותר משני תארים אקדמאים מלאים.
''ההשקעה בגיל הרך היא קריטית להתפתחות הילדים. הגיע הזמן שהמדינה תיקח אחריות על הגיל הרך. הם העתודה הלאומית וזו חובתנו", הוסיפה לוי אבקסיס.