איזנקוט
איזנקוטצילום: קובי ריכטר/TPS

הרמטכ״ל, רב אלוף גדי איזנקוט, הנחה את מבקר צה״ל, תא"ל (מיל.) אילן הררי, לקיים בחינה סביב נושאים שעלו במסמך של נציב קבילות החיילים, אלוף (מיל.) יצחק בריק, בנושא כשירות ומוכנות צה"ל.

ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם מפקד זרוע היבשה, אלוף קובי ברק.

הבחינה תיערך במסגרת הביקורות שמקיים מבקר צה"ל בשיתוף עם האלוף (מיל.) אבי מזרחי ואנשי מילואים בכירים נוספים, בשקיפות ותוך שיתוף פעולה של כלל יחידות צה״ל.

הרמטכ"ל ציין כי מוכנות צה"ל וכשירותו ללחימה ולניצחון גבוהות ועם זאת רואה ומוצא חשיבות לבחון טענות שמועלות, באופן מקצועי ובכלי הביקורת הרוחביים והמעמיקים המצויים בידי גורמי הביקורת הרשמיים ובהם גם מבקר צה"ל.

הדו"ח הראשוני של הבדיקה עתיד להיות מוצג לעיונו של איזנקוט בתוך 45 ימים.

נזכיר כי בריק הטיח בצה"ל ביקורת נוקבת וטען כי צבא היבשה אינו כשיר למלחמה. בדו"ח שחיבר והועבר לשרי הקבינט, הוא קרא לוועדות המשנה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ולצמרת צה"ל, להקים ועדה שתחקור את מוכנות צבא היבשה למלחמה.