
צה"ל חסם היום (שישי) מספר כבישים באזורים שסמוכים לגבול הרצועה. זאת בצל הכוננות הגבוהה לקראת העימותים שצפויים אחר הצהריים.
מוקדם יותר שיגר שר הביטחון, אביגדור ליברמן, מסר מאיים לחמאס. "עברנו את חודש חגי תשרי בדיוק כפי שתכננו, ללא התלקחות ותוך גביית מחיר כבד מהמתפרעים בגבול עזה", כתב ליברמן בחשבון הטוויטר שלו, "'אחרי החגים' הגיע. ואני אומר לראשי חמאס: 'קחו את זה בחשבון'". בחמאס הגיבו לאיומים: "אלו דברים ריקים מול הרצון הפלסטיני לשבור את המצור על עזה. צעדות השיבה יתגברו".
על פי ההערכות, כ-20 אלף פלסטינים צפויים לקחת חלק במהומות על הגדר. הבוקר נמצאו בקיבוץ סעד שני בלונים מחוברים לחפצים חשודים. בתום בדיקת חבלן התברר כי לא מדובר במטעני חבלה.
ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, שיגר מכתב לתושבים: "כולנו ערים למידע בדבר אפשרות של הסלמה ביטחונית. החלטת האלוף להגדיל את כוחות צה"ל כולל ההחלטה להציב כיפות ברזל ממחישה לנו את החשש מהסלמה.
צה"ל אימץ נוהל של התמודדות עם אתגרים ביטחוניים אלה והפעילות הינה יומיומית. אנו במועצה עוקבים מקרוב אחר ההתרחשויות. אני נמצא בקשר יומיומי עם גורמי הצבא וכוחות הביטחון".