אלשיך במכון צומת
אלשיך במכון צומתצילום: שמוליק קליין

מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך השתתף השבוע בארוע לציון שנה לפטירתו של הרב ישראל רוזן, מייסד מכון צומת.

אלשיך סיפר כי לפני שהגיע למשטרה שמע רבנים שהשיבו לשוטרים דתיים כי עדיף שדברים מסוימים ייעשו בידי שוטרים חילוניים כדי שחילול השבת יהיה שלהם.

"זו איננה תשובה שיכולה להתקבל", הסביר אלשיך, "הרב רוזן ביקש מאיתנו להסתכל בפריזמה הרחבה על השבת. לא להתבלבל מהמיקרו אלא לעסוק במאקרו, ולעסוק במיקרו כי אנו מבינים מה חשיבות השבת".

אלשיך סיפר כי כאשר שירת בשירות הביטחון הכללי והיה עליו לצאת לאירוע בשבת דאג תמיד להגיע אליו עם בגדי שבת. "גם כשיש אירוע שהוא פיקוח נפש בשבת, הייתי בא עם חולצה לבנה וכיפה לבנה כדי להזכיר את השבת. נכון שאנחנו עושים כל מה שנדרש כי זה פיקוח נפש אבל אנחנו בשבת".

''במשטרה אנחנו מתמודדים יום יום עם השאלה איך מעצימים שוטר שמטפל בתחלואי החברה, בתחתית של החברה. צריך לטפל בשוטר כדי שיהיה לו את החוסן הנפשי, את החוסן הרוחני לעמוד בזה ולהישאר למעלה".

באירוע במכון צומת השתתפו מאות ממוקירי זכרו של הרב ישראל רוזן, מייסד מכון צומת ולשעבר ראש מינהל הגיור. יאיר מאיר, מראשוני העובדים במכון צומת, סיפר על היכרותו עם הרב רוזן בתחילת הדרך ועל הצלחתו של מכון צומת להיות רלבנטי בכל המגזרים ובכל העולם היהודי.

"הכרעתו של הרב רוזן שלא להיות כבול לסמכות הלכתית אחת אלא למספר דמויות הלכתיות משמעותיות איפשרה את הצלחתו ואת הצלחת המכון", העיד.

הרב אביה רוזן, בנו של הרב, אמר כי ''לא פגשתי כל ימי אדם עם יושרה ויושר כמו של אבא, ומצד שני כל חייו התדמית שלו הייתה כמי שמחפש תחכומים לפתרונות בהלכה. אך האמת היא שהרב רוזן חזר והסביר כי 'תורה ניתנה לבני אדם, ההלכה מראש נכתבה באופן שבני האדם יוכלו לקיים לא רק חיי מדינה אלא גם חיים אישיים וגם חיים ציבוריים, חיי משפחה וחיי קהילה'''.