
באתר השידור הציבורי הראשי של הולנד פורסם מאמר בו נכתב על המיליארדר ג'ורג' סורוס: "היהודי סורוס תומך בארגונים המבקרים ממשלות באופן גלוי ויש לו זרועות תמנון" בפוליטיקה האמריקנית.
האמירה הזו הוסרה מהמאמר לאחר שעוררה מחאה במדיה החברתית. סוכנות הידיעות JTA דיווחה כי מבקריו של הטקסט אמרו שהוא מזכיר תעמולה אנטישמית משנות ה-1930.
המאמר שהתפרסם באתר NOS דיווח אודות מטען נפץ שנמצא ליד ביתו של סורוס בניו יורק. המטען נמצא בתיבת הדואר של סורוס בזמן שהוא לא היה בבית.
רוני נפתניאל, סגן יו"ר הארגון היהודי CEJI, כתב בתגובה כי "המילים 'היהודי סורוס' בשילוב עם 'זרועות תמנון' הן לחלוטין אנטישמיות. זה לא ייאמן".
אתר NOS מסר בטוויטר הודעה לפיה הגירסה הקודמת של המאמר הכילה "ניסוחים מצערים". עורך האתר אמר כי הכוונה היתה להראות כיצד מבקריו של סורוס "ממסגרים" אותו.