ראש הממשלה נתניהו וסגן נשיא סין בועידת החדשנותלע"מ

ראש הממשלה נתניהו וסגן נשיא סין וואנג צי'-שאן עמדו בראש המפגש הרביעי של ועדת החדשנות ישראל-סין במסגרת מפגש בין-ממשלתי.

במפגש נטלו חלק חברי המשלחת הסינית הכוללת שרים וסגני שרים מ-13 משרדי ממשלה סיניים. במהלך המפגש ראש הממשלה וסגן נשיא סין קיבלו דיווח מהמשרדים השותפים על ההתקדמות בשיתופי הפעולה. בוועדה נחתמו 8 הסכמים משותפים בתחומי המדע והטכנולוגיה, מדעי החיים, חדשנות, בריאות דיגיטלית וחקלאות. כמו כן, נחתמה תכנית הפעולה של ועדת החדשנות 2018-2021.

נזכיר כי ועדת החדשנות מתכנסת אחת לשנה לסירוגין בירושלים ובבייג'ינג ומקדמת שיתופי פעולה בין גורמי הממשל משתי המדינות, פרויקטים משותפים המשלבים סקטור פרטי, מחקרים משותפים במדע ותעשייה, הענקת מלגות לימוד לסטודנטים משתי המדינות ועוד.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דיבר באירוע על חשיבות הקשרים בין סין וישראל. "סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם והיא צומחת במהירות. ישראל היא בין המדינות המובילות בחדשנות בעולם. היא מעצמה טכנולוגית עולמית. הצמיחה המתמשכת של שתי המדינות והכלכלות שלנו מצריכה שני דברים, שסגן הנשיא דיבר עליהם לפני כשעה. היא מצריכה חדשנות וקנה מידה. השילוב בין השניים מאפשר את ההשפעה והיעילות הגדולות ביותר. השילוב בין הטכנולוגיה הישראלית בחדשנות עם התעשייה, המומחיות, החדשנות והשווקים הסינים הוא רב עוצמה".

"אני מאמין שאפשר להפיק יותר מהסחר, ומסחר חופשי, כיוון שסחר חופשי בינינו יאיץ יוזמות משותפות, הכרה במומחיות משותפת על ידי חברות ישראליות ועל ידי שותפות הסחר הסיניות שלהן. זה נבדל אך גם מתווסף ליתרונות ביוזמות משותפות ישירות שאנו מקבלים בברכה, ואני חושב שהן מתרחשות ממילא. לכן, אני מאמין שלשיתוף הפעולה בינינו אין גבולות. הוא מתרחב לתחומי המדע, יזמות, חילופים תרבותיים, מחקר ועוד", הוסיף נתניהו.

לדבריו, "חברות סיניות כבר פותחות מרכזי מו"פ ברחבי ישראל, ומצטרפות למאות חברות בינלאומיות אחרות שבחרו בישראל כמרכז החדשנות שלהם. החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל. דנו בזה באריכות בפגישתנו".

"יש שותפות טבעית בינינו. אנו רוצים להרחיב אותה לטובת שני העמים שלנו. אנו רוצים להרחיב אותה לטובת כלל האנושות. ואני חושב שההזדמנויות רבות. אני מברך על ההזדמנות לקיום הדיונים האלה עם סגן הנשיא, כפי שאני מברך על ההזדמנות שהייתה לי לקיים את הדיונים האלה בביקורי האחרון לסין עם הנשיא שי ג'ינפינג ואני חושב שעלינו להמשיך את הדיונים האלה כפי שהצעת", אמר נתניהו לסגן הנשיא הסיני.