
חברת נשיאות הליכוד ויו"ר סיעת הליכוד בנעמ"ת, עו"ד איילת גלילי, מתייחסת בראיון לערוץ 7 לקרע בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו לבין השר לשעבר, גדעון סער.
"אני חושבת שצריך להנמיך את הלהבות. יש ניסיון חיצוני לפגוע בליכוד לאור כך שהוא מתחזק בסקרים ובבחירות הקרובות יגדיל את כוחו", טוענת גלילי.
ניסיון חיצוני ? למי את מתכוונת?
"אני לא יודעת אבל יש כל הזמן ניסיונות מבחוץ לפגוע בליכוד. יכול להיות שגורמים בסביבתו של נשיא המדינה או גורמים מהשמאל מנסים ליצר סכסוך וקרע בין נתניהו לסער, ולפגוע בנתניהו ובליכוד כולו".
גלילי שמתמודדת לרשימת הליכוד, סבורה שנתניהו לא מנסה לחסל את סער פוליטית, "אני לא חושבת שאף אחד לא מנסה או יכול לאיים על מעמדו של נתניהו. אף אחד לא בימין ולא בשמאל יכול באמת לאיים על יציבותו של נתניהו. אף אחד משרי הליכוד הנוכחיים בהווה ובעבר ושום חבר כנסת לא באמת יכול לקרוא על נתניהו תיגר".
"כולם מבינים שמי שמביא את הכוח לליכוד ואת השלטון זה נתניהו וממשלת הליכוד כך שזה אינטרס של כולם לשמור על נתניהו כמנהיג הליכוד. אני מקווה שאחרי הפרשה הזאת כולם יבינו שאי אפשר לתקוע טריז בתוך הליכוד", מוסיפה גלילי.
"אני מאמינה שגם לגדעון סער חשובה טובת הליכוד והצלחתו וסער יעשה הכל כדי לחזק את הליכוד בראשות נתניהו", מציינת גלילי, "בנוסף אני תקווה שרדיפות השווא של התקשורת והשמאל כלפי ראש הממשלה ואשתו שרה - לא חודרים לתוך התנועה".
איך את רואה את המשבר נפתר ואיך תשפיע הפרשה הזאת על הליכוד?
"אני מאמינה שכולם יתאחדו סביב נתניהו ועל ידי כך יהיה ברור לכולם שאי אפשר לפגוע בליכוד מבפנים. המזימות של השמאל ליצור מלחמות פנימיות בליכוד לא יצליחו", קובעת גלילי.
לסיום מתייחסת גלילי לפריימריז בליכוד, "אני מאמינה שבפריימריז יבחרו אנשים טובים שיובילו את הרשימה ויתאחדו כולם סביב נתניהו. נתניהו בראשות הליכוד יוביל את המדינה וישמור עליה מפני אסונות שיכולים להמיט עליה אסון אנשים כמו לפיד גבאי ולבני".
