חגי סגל
חגי סגלצילום: אלירן אהרון

עורך העיתון "מקור ראשון" העיתונאי חגי סגל הגיב למכתב שהובא בחדשות עשר מארכיון המדינה בו מזהיר בכיר במועצת יש"ע, אהרון דומב, את ראש הממשלה המנוח יצחק רבין מפני רצח פוליטי.

"המכתב של אהרן דומב לרבין, שנשלף עכשיו כגילוי ארכיוני מרעיש, נודע ברבים זמן קצר לאחר שיגורו ואף גרר בשעתו דיון ציבורי מסוים וכן מפגש של דומב עם בכיר שב"כ. אין ספק שהכותב ביקש למנוע רצח פוליטי, לא לאיים על רבין, בין השאר על ידי הפסקת השתלחויות ראש הממשלה בימין. בקיצור, אזרחות למופת", כתב סגל.

במכתב תחת הכותרת "להימנע מהגרוע ביותר" שהביא הפרשן ברק רביד כתב דומפה, "מבחינתם של רבים בישראל היעדר ההזדהות הבולט שלך ושל מרבית שרי ממשלת ישראל עם סבלם של יהודים באשדוד, עפולה, חדרה ירושלים ושטחי יש"ע גורם תחושה נוראה של ניכור.

אצל רבים מהם ניכור זו מתורגמת ליאוש ואצל קומץ מהם ייאוש זה עלול לגרום לפעולות ייאוש קיצוניות שיש להן פוטנציאל לזעזע את מוסדות הקיום של ישראל.

לצערי אני שומע יותר ויותר בזמן האחרון כי הפתרון היחיד לממשלה הזו, המתבטאים באורח חמור כלפי הימין הקיצוני והשולי הינו - רצח פוליטי".

דומפה הזהיר והדגיש כי "רצח כזה חס ושלום חמור ביותר מכל הבחינות ויש לנו לעשות ככל שביכולתנו לעוצרו. אנו מצידנו עושים כל מאמץ, אולם מצאתי לנכון להתריע בפניך על כך, וכי באם תמשיך בדרך זו תישא לפחות "באחריות עקיפה" (בניסוחה של ועדת כהן) בגין פעולה שטנית של יחיד שהיא שהוא פועל יוצא ממדיניות זו".