הכותל המערבי
הכותל המערביצילום: iStock

הסיעות החרדיות בירושלים תקיימנה הערב (שני) עצרת תפילה ברחבת הכותל המערבי בראשות חכם שלום כהן תחת הכותרת "שומרים על קדושתה של עיר הקודש".

"בחירתו של ברקוביץ עלולה להוביל להטמעת משנתו האידאולוגית של ברקוביץ ותנועתו 'התעוררות' לפיה על ירושלים להישאר בעלת צביון חילוני בכל התחומים", טוענים המארגנים.

לדבריהם, "כאשר הועלה בפני מרן הרב קניבסקי שליט"א החשש הכבד מהסכנה לפגיעה בחומות קדושת ירושלים הורה מרן באורח נדיר כי יש לקיים עצרת תפילה המונית בסמוך לשריד בית מקדשנו, לשפוך שיח בפני בורא עולם שקדושתה של עיר הקודש תישמר ולא תיפגם חלילה".

בהודעת המארגנים נאמר כי בעצרת יאמר סדר מיוחד של פרקי תהילים, סליחות וקבלת עול מלכות שמים.

נזכיר כי מחר בשעה 13:00 תיפתחנה הקלפיות בלמעלה מ-50 רשויות מקומיות בהן מתקיים סיבוב שני בבחירות המקומיות.

הרשות המקומית הגדולה ביותר בה נערך סיבוב שני היא ירושלים, בה יתמודדו על כהונת ראש העיר המועמדים משה ליאון ועופר ברקוביץ'.