ראשי חמאס ברצועה
ראשי חמאס ברצועהצילום: עבד רחים קעטיב. פלאש 90

בתוך פחות מיממה נורו כ-370 רקטות לשטח ישראל ומתוכן כ-100 יורטו. גבר נהרג מפגיעת רקטה באשקלון ועוד שתי נשים נפצעו קשה.

ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני הוקדמה לשעה 09:00.

תא"ל רונן מנליס אמר הבוקר כי הייתה כוונה אמיתית וכנה, כלשונו, להסדרה והחלטת חמאס לבצע ירי ולשבור את הכלים תוביל לכך שהם יישאו במחיר.

"יש ריכוז מאמץ של חמאס על מספר ערים, זה אתגר למערך ההגנה האווירית ולכן גם יש לא מעט רקטות שפוגעות וגרמו לנפגעים. רק שילוב של כניסה לממ"ד ויירוטים יצמצם את כמויות הנפגעים".

"צה"ל נמצא במהלך של תקיפה רחבה", הוסיף. "התקיפות יימשכו גם במחיר של הרחבת הירי לעומק ישראל וצה"ל נמצא בשלושה מאמצים מרכזיים – התקיפות של חיל האוויר שיימשכו, מאמץ הגנה גדולה מאוד של עיבוי ותגבור כוחות מסביב ליישובים כדי למנוע הוצאות פיגוע וצבירת כוחות גדולה – שריון וחי"ר –שמגיעים לרצועה – כהכנה ואפשרות למהלך קרקעי".

על המטרות הרבות שהותקפו בעזה אמר: "מדובר בנכסים חשובים של חמאס, ייקח הרבה זמן וכסף לשקם אותם. אנחנו מעריכים שהוא מבין את עוצמת הפגיעה. מנהיגי חמאס מסתתרים". דובר צה"ל עדכן שהרמטכ"ל נכנס הובקר עם צמרת צה"ל להערכת מצב.

בעקבות מטחי הירי, בוטלו הלימודים בבאר שבע, באשקלון, בקריית מלאכי, בשדרות, בגן יבנה, במרחבים, בקריית גת, באופקים וביישובי עוטף עזה - וגם במרחב הנגב ולכיש.