נשיא צ'אד, אידריס דבי
נשיא צ'אד, אידריס דביצילום: רויטרס

נשיא צ'אד, אידריס דבי, צפוי להגיע היום (ראשון) לביקור היסטורי בישראל, למעלה מארבעים וחמש שנה לאחר שהקשרים הדיפלומטיים בין שתי המדינות נותקו.

ישראל ניהלה בשנים האחרונות מגעים אינטנסיביים עם צ'אד במטרה לחדש את היחסים בין המדינות, ולאחרונה הושגה פריצת דרך שאפשרה את הביקור.

ראש הממשלה יקיים פגישה בארבע עיניים עם נשיא צ'אד, לאחר מכן ימסרו השניים הצהרות לתקשורת ובערב ייפגשו השניים בשנית במסגרת ארוחת ערב.

ראש הממשלה נתניהו אמר לקראת הביקור, "זוהי פריצת דרך מדינית נוספת. מדובר בביקור היסטורי וחשוב שמגיע על רקע המאמצים שהובלנו. אני מברך את נשיא צ'אד עם הגעתו לישראל".

צ'אד היא רפובליקה נשיאותית השוכנת במרכז אפריקה, ואשר מרבית תושביה הם מוסלמים. בשנות ה-60 היא כוננה יחסים דיפלומטיים עם ישראל אך בראשית שנות ה-70 נותקו היחסים בין המדינות.

בשנת 2005 פורסם כי צ'אד שוקלת לחדש את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל, אך מהלך זה לא יצא לפועל.

שש שנים מאוחר יותר, בינואר 2011, אמר נשיא צ'אד שלכבוד יום העצמאות ה-50 לצ'אד "אנחנו שוקלים לחדש את היחסים עם ישראל", אך גם אז המהלך לא הבשיל.