שפרעם
שפרעםצילום: תומר נאומבוג, פלאש 90

כתב אישום הוגש הבוקר (שני) לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד אחמד כמאל תפאל, תושב שפרעם בן 26, בגין רצח אביו.

תפאל מואשם בכך שדרס את אביו ברכבו בכוונה לגרום למותו, זאת על רקע סכסוך משפחתי שנמשך מזה מספר שנים.

בכתב האישום צוין כי תפאל הוא בנו מנישואיו הראשונים של הנרצח כמאל תפאל. בין הבן, האב, גרושתו וילדיהם המשותפים המתגוררים באותו המבנה בעיר שפרעם קיים סכסוך מזה מספר שנים, במסגרתו הוגשו תלונות הדדיות למשטרת ישראל.

ב-9 בנובמבר השנה בשעת ערב פרץ עימות כחלק מהסכסוך המתמשך, סמוך למבנה בו מתגוררים הבן, האב ויתר בני המשפחה. העימות כלל כלל איומים, קללות, זריקת אבנים וגרימת נזק, בין הבן, האב וקרובים נוספים.

במהלך העימות נדקר הבן ונגרם לו פצע דקירה קל בירך. הבן פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים רמב"ם, וכשחזר לביתו החליט לרצוח את אביו. בשעת בוקר מוקדמת הבחין הבן באביו ובאשתו של האב שיצאו יחד מהבית והלכו בצד הכביש.

הבן נהג ברכבו בכיוון הליכת האב במהירות גבוהה, ופגע בו באמצעות חזית הרכב בכוונה לגרום למותו. הבן המשיך לנהוג את רכבו בנסיעה רציפה, כשהוא נושא את האב על גבי החלק הקדמי של הרכב למרחק של כ- 20 מטרים, עד שהאב נפל מהרכב אל הקרקע. בשלב זה נמלט הבן מהמקום בנהיגה ברכבו, הגיע לבית אחיו בשפרעם, השאיר שם את הרכב וחזר לביתו.

כתוצאה מהפגיעה נגרמו לאב חבלות ראש קשות ושברים מרובים בראש, בעצמות הגולגולת, בפנים ובצלעות. האב פונה לבית חולים רמב"ם כשהוא מורדם ומונשם, שם נותח. אך למחרת נקבע מותו.