תבשיל בשר
תבשיל בשרצילום: הו מאמא

החורף מציב בפנינו אתגרים רבים גם בתחום הבישול. מה כדאי וכיף לאכול בחיק המשפחה בסופי שבוע? הבשלנים שבינינו יוכלו לאתר מתכונים רבים ברשת או לנסות בעצמם, אבל... ניתן בהחלט ליהנות מדי פעם מתבשילים משובחים שמכינים עבורנו המקצוענים בתחום. בתל אביב פועלת רשת המסעדות הכשרות "הו מאמא" ולה שלושה סניפים.

ביקשנו מאחת הסבתות המבשלות בסניפים אוכל בייתי, כשר ומשובח, לשתף אותנו במתכון שהיא בוחרת. סבתא ז'קלין אסולין נידבה לנו מתכון נפלא שאפשר לנסות בבית. ניתן להתייעץ באחד הסניפים עם הצוות שבמקום וגם לרכוש את המנה, או תוספות נבחרות, בשווקי האוכל שמתקיימים שם מדי שישי משבע בבוקר ועד ארבע.

המתכון למנה: תבשיל בשר ראש פיקנטי

600 גרם בשר ראש חתוך לקוביות גסות (2*2)

1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה שלם

5 שיני שום כתושות

4 כפות גדושות של פפריקה מתוקה

1 כף גדושה של פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור טחון

חצי כפית כורכום

1 כף כמון טחון

מלח לפי הטעם

שמן זית

2 פלפל אדום מתוק יבש

חצי כוס מים

אופן הכנה:

שמים את הבשר בסיר עם שמן זית וסוגרים היטב מכל צדדיו, מוסיפים את השום ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ו"פותחים" אותם בשמן . מוסיפים את גרגירי החומוס והפלפל היבש ולאחר מכן את המים. מביאים לכדי רתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 4 שעות.

ז'קלין: "זו מנה מחממת של חורף שהולכת מעולה עם קוסקוס, אורז ולחם טרי".

תהנו!

כתובות הסניפים:

קינג גורג' 26, בן יהודה 69 , קלישר 1