
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק כי עיתון ''הארץ'' ישלם 75 אלף ש''ח לעיתונאית ענת קם שתבעה את העיתון בטענה שהוביל לחשיפתה כמדליפת מסמכים מסווגים.
קם, שריצתה ארבע וחצי שנות מאסר בשל הדלפת מסמכים מסווגים לכתב ''הארץ'', הורשעה במסגרת עסקת טיעון בעבירות של ריגול חמור ומסירת ידיעה סודית ללא היתר.
בעת שירותה בצה"ל כעוזרת ראש לשכת מפקד פיקוד המרכז, קם אגרה 2,085 קובצי מחשב שבחלקם מסמכים סודיים ומסרה את רובם לעיתונאי אורי בלאו. בעקבות כך היא ריצתה עונש מאסר ושוחררה מהכלא בינואר 2014.
באפריל 2013 הגישה קם לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה לפיצויים בסך 2.6 מיליון ש"ח נגד העיתון "הארץ", מו"ל העיתון עמוס שוקן, סגן העורך לשעבר אבי זילברברג, והעיתונאי אורי בלאו, על פרסום מסמכים סודיים שמסרה לעיתון, פרסום שהביא לחשיפתה כמקור.
לטענת קם, עיתון הארץ עבר על האתיקה המקצועית. בית המשפט פסק היום כי "בלאו פעל מבלי לציין בפני האחראים עליו כי הוא מחזיק בידיו כמות גדולה של מסמכים. בלאו מידר את האחראים עליו בעיתון באשר להתנהלותו מול התובעת וכך עשה גם כשהגיע להסכמות עם השב"כ".
עם זאת, בית המשפט קבע כי "התובעת הסתכנה מרצון, בחרה שלא ליטול עורך דין, החשידה את עצמה והפלילה את עצמה מרצונה".
עו"ד אילן בומבך, בא כוחה של ענת קם, יחד עם עו״ד יריב רונן, אמרו כי "זהו פס"ד תקדימי המסדיר את האחריות של העיתון והעיתונאים כלפי המקורות שלהם. החלטת בית המשפט עשתה צדק עם התובעת והעבירה מסר חד משמעי שלא ייתכן שעיתונאים ייהנו מהתהילה בעוד המקורות שלהם משלמים את המחיר".