בית המשפט הצבאי גזר היום (חמישי) עונשים של 21 שנות מאסר ו-17 שנות מאסר על שני מחבלים שהיו חלק מחוליה שביצעה את הפיגוע בו נרצח דני גונן הי"ד בשנת 2015.
השניים הורשעו במסגרת הסדר טיעון בעבירות של סיוע לגרימת מוות בכוונה וניסיון לגרימת מוות בכוונה, עבירות המקבילות לעבירת סיוע וניסיון רצח בישראל ובעבירות ביטחון נוספות.
מפסק הדין בעניינם עולה כי השניים סייעו בידי המחבל מחמד חוסיני אבו שאהין אשר ירה בגונן ז"ל ופצע אדם נוסף תוך שסיפקו לו נשק ותחמושת, וביצעו תצפיות באזור בו בוצע הפיגוע.
כזכור, על המחבל הרוצח מחמד חוסיני אבו שאהין נגזרו בינואר 2017 שני מאסרי עולם בגין גרימת מותו בכוונה של גונן הי"ד ופציעתו של אדם נוסף.
הפיגוע שבו נרצח גונן אירע בחודש יוני 2015, לאחר שביקר עם חבר במעיין ''עין בובין'' שלמרגלות היישוב דולב בבנימין. השניים נסעו ברכב ונתקלו בערבי שסימן להם לעצור והציג את עצמו כמי שזקוק לעזרה. לאחר שעצרו את מכוניתם, הערבי התברר כמחבל שפתח בירי לעבר דני ורצח אותו.
דבורה גונן, אמו של דני הי"ד, התייחסה להטלת עונשי המאסר על הסייענים שרצחו את בנה ואמרה: "אני מברכת את הפרקליטות הצבאית ואת גורמי המשפט שלא ויתרו והתעקשו שגם מי שסייע לביצוע הרצח יקבל עונש כבד יחסית. שום דבר לא יחזיר את דני, אבל אולי היום התקדמנו בצעד נוסף בקידום חבילת ההרתעה נגד הטרור. ראוי שמחבלים שפלים יסיימו את חייהם בכלא, אנו נעשה הכל כדי למנוע את הרצח הבא".