השר דרעי ליד בית הכנסת שהושחת

שר הפנים, אריה דרעי, הגיע הבוקר (שלישי) לבית הכנסת 'שיח ישראל' בשכונת קרית היובל בירושלים שחולל במהלך הלילה וספרי התורה בו הושלכו על הקרקע.

"בית הכנסת וספר תורה זה דבר שאיחד את עם ישראל במשך אלפי שנים, בכל מקום שגלינו. לראות את ספרי התורה מושלכים ואת בית הכנסת מחולל במצב נורא, אין ספק שזה נוגע בציפור נפשו של כל יהודי", אמר השר דרעי.

הוא הוסיף כי "עוד יותר כואב, שמדובר בקהילה של עולים מצרפת שברחו בעיקר מאנטישמיות ובאו לארץ - והאנטישמיות רדפה אותם גם למקום תפילתם הצנוע במקלט".

"אני מקווה שהצוות המיוחד שהקימה המשטרה יתפוס מהר את מי שעשה את זה והוא יבוא על עונשו בחומרה", דברי השר.

הוא ציין כי התגובה הנכונה היא לבנות עבור המניין בית כנסת חדש. "התשובה שלנו לדבר הזה צריכה להיות - חיללתם בית כנסת? יש לבנות בית כנסת מפואר ואנחנו נפעל לכך. נעשה הכל כדי שיבנו לקהילה הזאת בית כנסת כמה שיותר מהר כי מגיע לקהילה הזאת".