
בתנועת הליכוד תקפו הערב (שלישי) בחריפות את הרמטכ"ל לשעבר גנץ בעקבות נאומו בכינוס השקת קמפיין מפלגתו, "כל מכבסת המילים של גנץ, שקיבל היום חיבוק ענק מהתקשורת, לא תסווה את העובדה שהוא איש שמאל".
"מי שאומר שהוא לא שמאל ולא ימין - הוא שמאל. מיד לאחר הבחירות גנץ יתאחד עם לפיד ויתר מפלגות השמאל - ויקים ממשלת שמאל. התרגיל השחוק של השמאל להדביק גנרל בראש רשימה כדי להפיל ממשלת ימין - לא יעבוד הפעם על המחנה הלאומי", הוסיפו בליכוד.
יו״ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין תקף גם הוא, "אין חדש תחת השמש. מצופה ממי שמתיימרים להתמודד על הנהגת המדינה להציב לפחות דרך, ערכים, ולא להסתפק בשלטים מחמיאים וססמאות בחרוזים. רק לליכוד יש דרך, וזו עובדה. רק לנו יש היסטוריה ושורשים. אנחנו צועדים דור אחר דור באותה הדרך גם כשהיא קשה ולפעמים לא מתגמלת. אבל לעולם לא נחליף עמדתנו או נמתין לפצות פינו לפי סקרים וגחמות".
יו"ר ש"ס שר הפנים אריה דרעי מסר בתגובה לנאום גנץ, "בני גנץ, אחרי שבועות של שתיקה, הבשורה שלך לעם ישראל היא נישואים אזרחיים וכותל רפורמי?תחבורה ציבורית בשבת? לא, בני. זו לא הדרך לאיחוד העם אלא לפירודו. אל תפרום את הרקמה העדינה המחברת אותנו כעם. אל תיגע במסורת ישראל. ש״ס. יהדות לפני הכל".
ח"כ יואב בן צור (ש"ס) תקף את גנץ ואמר, "הרמטכ"ל לשעבר, בני גנץ, חצה קווים אדומים בהתייחסותו לסטטוס קוו והפגיעה הפרובוקטיבית בצביון היהודי. כמו דומיו עניין של זמן עד שהוא יפסיק להיות רלוונטי. גנץ נשמע הערב כמו פעיל מרצ".
סגן שר הבריאות ח”כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), מסר בתגובה לנאום, "בני גנץ גילה הערב טירונות פוליטית. לדבר על שיתוף פעולה עם החרדים ובאותה נשימה להצהיר על תחבורה ציבורית בשבת, ברית הזוגיות וכותל רפורמי - זה לא יילך ביחד ולא יוכל להתממש. בני גנץ, ההיסטוריה מוכיחה ששמירה על ערכי המסורת והדת מהווה ערובה להצלחה פוליטית ומנהיגותית. בעוד נקיטת אג’נדה אנטי דתית הינה מתכון לכישלון".
שר המדע אופיר אקוניס (הליכוד) הגיב לנאום ואמר "ששמענו הרבה סיסמאות, אך לא שמענו עמדות. לטשטש ולהסתיר עמדות זו אינה מנהיגות ואינה מדינאות".
"ברור לגמרי כשיש לך עמדות שמאליות, אתה חייב להסתיר אותן מהציבור, כדי לקושש קולות", הוסיף אקוניס.
שרת התרבות והספורט מירי רגב מסרה בתגובה לנאום, "בני גנץ הוא השמאל החדש. נאום מלא סיסמאות ריקות מתוכן".
שר החינוך ויו״ר הימין החדש, נפתלי בנט, אמר בתגובה לנאום, "גנץ מדבר מאוד יפה, אבל חלש מאוד במעשים. בכל המבחנים בהם הוא עמד - הפקרת צד״ל ביציאה מלבנון, הפקרת מדחת יוסף, שחרור 1,000 מחבלים, מחדל מבצע צוק איתן - הוא היסס וגמגם. הוא איש טוב אבל הוא מאוד מאוד חלש.
החיבור שלו ושל בוגי הוא חיבור של אדריכלי התיקו. זו תפיסה שאומרת שאנחנו לא מנסים לנצח אלא רק לצאת בשלום".
"גנץ הוא איש שמאל מובהק בתפיסותיו. שמאל זה שמאל זה שמאל. הוא דיבר על סינואר אבל הוא הבנאדם שהכתיר את סינואר. זו סכנה לתת לו את תיק הביטחון או אחריות ביטחונית על ישראל", הוסיף בנט.
ח"כ שולי מועלם רפאלי (הימין החדש) תוקפת, "חוסן לישראל היא חזרה לשלטון השמאל. מי שמבטל את השמאל והימין יכריז בקרוב על מזרח תיכון חדש. את התיקו של גנץ קיבלנו בצוק איתן, אם נקבל אותו כשר ביטחון נפסיד".
שר התקשורת איוב קרא צייץ בטוויטר, "כגודל הציפייה (ממי שציפה...) - כך גודל האכזבה. לא חזון, לא ביטחון, בטח לא אידיאולוגיה סדורה. מדוע גנץ חושב שהוא מתאים להיות רה"מ? כי היה הרמטכ"ל? (ולא כ"כ מוצלח...). הרמטכ"ל האחרון שהיה כאן רה"מ, ברק, היה בין הגרועים ביותר, השאיר אחריו עיי חורבות, ונעלם מהבמה מיידית. לא מתגעגעים".
במפלגת "כולנו" הוציאו סרטון תגובה מיוחד, "חיכינו, ציפינו, כססנו ציפורניים, ואז זה הגיע: 20,000 מילים, יהירות, מתנשאות ומנותקות. 0 תכניות, 0 רעיונות, 0 פתרונות. המסקנה ברורה - 0 באכפתיות… רק כחלון - היחיד שאכפת לו"
ניר ברקת המתמודד בפריימריס בליכוד מסר, "הוסרו המסכות. חבל לי על בני גנץ, ממפקד עתיר זכויות הפך לעוד קול חיוור במקהלת: 'רק לא ביבי'. חבל שכך, כך אינה נראית מנהיגות. ובני עצה קטנה, קצת צניעות עוד לא הזיקה לאף אחד".
בשמאל תקפו גם כן את גנץ. חה"כ לאה פדידה (העבודה) תקפה ואמרה "בני, עם כל הכבוד - בשביל להיות שר הביטחון בממשלת הליכוד לא היית צריך את כל האופרציה המסובכת הזו של להקים מפלגה, לשכור יועצי תדמית, לבחור טרמפיסטים וכולי. כל מה שהיית צריך לעשות זה להצטרף לליכוד. אבל בחייך, לפחות אותנו שחרר עכשיו מהכלום שאתה מוציא מהפה".
יו"ר האופוזיציה, ח"כ שלי יחימוביץ', מסרה "אומץ לב נחוץ לא רק בשדה הקרב אלא גם בפוליטיקה. גנץ אמר דברים יפים, אך בלתי נסלח שבתקופה מסוכנת שבה ראש ממשלה שקוע עד צוואר בפלילים ומרסק את הדמוקרטיה לצרכיו, לא אמר נחרצות כי לא ישב בממשלה תחת נתניהו. מצער שדווקא מי שאמור להביא רוח חדשה לא הפגין אומץ ציבורי הערב ושמר לעצמו אופציה להיות שר בממשלת נתניהו".
ח״כ מוסי רז צייץ בטוויטר, "לאחר שהאזנתי לדברי גנץ הגעתי למסקנה שהוא החליט להמשיך לא לומר כלום".
מנגד, יו״ר התנועה ציפי לבני דווקא מברכת את גנץ על דבריו, "אין ספק שהמדינה קודמת לנו והשאלה החשובה היא איזה ישראל נשאיר אחרינו - האם זו תהיה מדינה עם הרוח הרעה שנתניהו ושותפיו השרו עליה או מדינה ברוח מגילת העצמאות, עם רוב יהודי ועם שוויון".
"על זה אני והתנועה בראשותי נאבקים כל השנים האחרונות. המבחן האמיתי לפנינו - איך כל אחד מאיתנו יפעל כדי להשיב את ישראל למסלול", הוסיפה.

