
זר כי יקלע להר המנוחות בירושלים יופתע לגלות מצבה טריה שזו עתה הונחה באחת החלקות בהר על קברה של נערה צעירה ועליה כיתוב לא שגרתי.
בכיתוב על המצבה מוטחות האשמות חמורות בבית החולים שערי צדק בירושלים ובכנסת ישראל לפיהן הן אלה שאחראים לפטירתה של הנערה.
"נרצחה על ידי הרופאים בבית החולים שערי צדק בירושלים בהוראת החוק של כנסת המינים והערב רב ימח שם וזכרם ה' יקום דמך, כל מה דעביד רחמנא לטב עביד", לשון הניסוח על המצבה.
מדובר בנערה אוריה מחפוד בת 16 וחצי שהלכה לפני כחודש לעולמה במיטתה בבית החולים. הסיפור הטרגי החל כאשר אצל הנערה התגלו קשיים מוטוריים שהצביע ליקויים בתפקוד המח. המצב הלך והידרדר עד שנקבע מוות מוחי לנערה. הצוות הרפואי בבית החולים הנפיק לנערה תעודת פטירה למרות שליבה עדיין פעל.
האב סירב לקבל את תעודת הפטירה ועתר לבית המשפט נגד התנהלות בית החולים. לבסוף קיבלו השופטים את עמדת בית החולים.
לאחר שליבה של הנערה חדל מלפעום הנערה הובאה למנוחות בהשתתפות המשפחה והדואבת. כאמור, זה לא מנע מהם להנציח את האשמות ההורים על מצבת בתה.