
דוברת משרד החוץ הצרפתי מתחה ביקורת על החלטת ישראל להפסיק את הפעילות של משקיפי ארגון TIPH בעיר חברון.
בהודעה שפרסמה הדוברת היא טענה כי ''נוכחות המשקיפים בעיר תורמת למניעת תקריות בין התושבים הפלסטינים והמתנחלים.
''החלטה זאת עלולה להחריף את המתחים בשטח בקונטקסט ביטחוני מסוכן גם כך בחברון, בשעה שמדיניות ההתנחלות הישראלית בעיר, כמו בשאר חלקי הגדה המערבית וירושלים, נמשכת. צרפת מצרה על החלטה הזאת וקוראת לישראל לשקול אותה מחדש.
"צרפת מזמינה את שני הצדדים להתגייס לחידוש תהליך מדיני מהימן שמטרתו לפעול לפתרון שתי המדינות - היחיד שיכול להבטיח פתרון צודק ובר קיימא לסכסוך בהתאם לשאיפות שני העמים''.
עוד אמרה דוברת משרד החוץ הפריז, ''צרפת מוקירה את הגברים והנשים ששירתו במשך 22 שנה בצוותי הנוכחות הבינלאומית הזמנית בחברון, לעיתים בתנאים קשים. שניים מהם קיפחו את חייהם בעת מילוי משימתם''.
